Ești Sănătos

Elimină balonarea și indigestia prin presarea acestor 5 puncte de pe corp

body 1 700x420 1

Acupresura este una dintre cele mai utilizate metode din medicina alternativă.

Aceasta implică aplicarea unei presiuni cu degetele mâinilor asupra anumitor puncte, care apoi stimulează procesele de vindecare în alte părți ale corpului care sunt asociate cu acele puncte.

Astăzi, vă vom dezvălui o tehnică care ajută la ameliorarea problemelor legate de balonare, gaze și digestie proastă.

1. Puncte pe piept și abdomen

Unde le puteți găsi. Primele două puncte sunt situate sub punctul în care se termină claviculele. Următorul punct se află la aproximativ 2-3 cm deasupra buricului (centrul energetic), iar ultimul la aproximativ 2 cm sub buric.

Cum ajută: Pentru a ameliora balonarea, aplicați o ușoară presiune în punctul de deasupra buricului, zona în care se află stomacul. Veți obține o reducere a contracțiilor mușchilor abdominali, ameliorarea constipației, ameliorarea durerilor de stomac, dar și a sentimentelor de frustrare, dureri lombare în zona sacrală, reducerea stresului și a arsurilor la stomac.

Apăsați alternativ celelalte 3 puncte pentru a întări efectul. Faceți acest lucru în mod regulat.

2. Puncte din partea inferioară a spatelui

Unde le puteți găsi: Aceste puncte sunt uneori numite „marea vitalității”. Acestea sunt situate de o parte și de alta a părții inferioare a spatelui, în jurul zonei rinichilor.

Cum ajută: Strângerea acestor puncte va ușura digestia proastă și durerile abdominale și de stomac. Dacă aveți un spate slab, ar fi bine să nu stimulați aceste puncte, altfel vă puteți agrava durerile lombare.

3. Puncte pe mâini

Unde le puteți găsi: Aceste puncte sunt localizate în gropițele de pe încheietura mâinii de la fiecare mână.

Cum ajută: Aplicarea unei presiuni ușoare asupra punctelor de presopunctură de mai sus va ameliora senzațiile ciudate de pe stomac, greața și va îmbunătăți digestia.

4. Aceasta va ajuta la ameliorarea durerii și la relaxarea vițeilor, ceea ce va reduce durerea și va reduce durerea la nivelul vițeilor.

Unde le puteți găsi: Aceste puncte se mai numesc și puncte ale stomacului #36 sau puncte Zu San Li în medicina tradițională chineză. Numele lor se referă la capacitatea acestor puncte de a energiza întregul corp.

Dacă vă puneți mâna pe genunchiul îndoit, astfel încât degetul mare să se suprapună peste partea superioară a acestuia, atunci punctul dintre degetul mic și inelar indică acest punct situat într-o mică depresiune pe partea exterioară a capătului superior al fibulei.

Cum te ajută: prin stimularea acestor puncte îți poți crește energia generală, îți poți stimula imunitatea, îți poți ameliora disconfortul digestiv, cum ar fi greața, vărsăturile, balonarea, flatulența, constipația, diareea și, de asemenea, îți poți îmbunătăți digestia generală.

5. Punctele de pe tălpile picioarelor

Unde le găsiți: Acestea sunt două puncte shiatsu importante pentru ameliorarea flatulenței situate pe picioare. Le puteți găsi cu ușurință plasând piciorul peste genunchi și apoi folosind degetul mare al mâinii opuse pentru a le palpa. Acestea sunt situate pe bolta interioară a piciorului, la aproximativ 5 – 6 cm de la călcâi spre degetele de la picioare.

Cum ajută: Aplicarea unei presiuni asupra acestor puncte timp de 1 minut vă va calma stomacul, stimulând în același timp circulația sângelui în stomac și intestine, îmbunătățind digestia și absorbția nutrienților în sânge.