Ești Sănătos

Scapă de cristalele de acid uric din articulații cu aceste 8 rețete naturale

s604x0 guta 1

În cazul unui consum ridicat de purine sau al unui aport excesiv de proteine, ficatul nu reușește să elimine acidul uric din sânge, care este produs în timpul metabolismului acestora.

Acest lucru duce apoi la depunerea și cristalizarea acidului uric în articulații, provocând inflamații și dureri severe. Acesta este un tip de artrită a articulațiilor, cunoscută și sub numele de gută.

Candida
Guta afectează cel mai frecvent persoanele în vârstă și se manifestă prin dureri atroce, umflături, rigiditate și roșeață la nivelul articulațiilor.

De obicei, afectează articulațiile degetelor de la mâini și picioare, dar poate afecta și genunchii, coatele, umerii și gleznele.

Abordarea tradițională a tratamentului constă în administrarea de analgezice și antiinflamatoare de către medici. Totuși, acestea nu ajută deloc organismul să scape de acumularea de acid uric, ci doar suprimă manifestările bolii.

Pe de altă parte, există mai multe substanțe naturale care pot ajuta nu numai să mascheze problema, ci și să o vindece complet în timp.

Cauzele gutei și ale acumulării de acid uric
Înainte de a vorbi mai mult despre tratamentele naturale pentru gută, este necesar să ne amintim cele mai frecvente cauze care duc la această boală.

Pe lângă purinele menționate mai sus și cantitățile excesive de proteine din alimentație, acestea sunt:

Genetică
tensiune arterială ridicată
consumul de alcool
a fi supraponderal
leucemie
psoriazis
Pentru a vindeca guta, trebuie să vă dați seama că, în cea mai mare parte, este o consecință a unei alimentații deficitare.

Prin urmare, nu va fi suficient să luați doar substanțe naturale care să o vindece, în același timp trebuie să vă ajustați și dieta, altfel guta va reveni din nou în timp.

Osteoartrita

Aportul adecvat de lichide, de preferință apă pură, și un regim de băutură adecvat reprezintă, de asemenea, un factor foarte important.

Substanțe naturale care tratează guta și elimină acidul uric din articulații
Acum să aruncăm o privire mai atentă la remediile naturale pentru tratamentul acestei boli neplăcute și dureroase.

1. Luați o roșie coaptă și stoarceți sucul din ea. Beți 1,5 până la 2 dcl de astfel de suc proaspăt de roșii de 3 ori pe zi.

2. Se pune la fiert 0,5 litri de apă și se adaugă o jumătate de ceapă tocată, 50 de grame de varză și 3 tulpini de pătrunjel. Se fierbe timp de 15 minute, se strecoară și se lasă să se răcească. Se adaugă sucul de la 1 lămâie și se bea înainte de prânz.

3. Amestecați 3 linguri de ulei de soia și 3 lingurițe de ulei de rozmarin. Folosiți acest amestec de ulei pentru a masa articulațiile afectate.

4. Se pune o jumătate de ceapă tocată într-un litru de apă și se fierbe timp de 10 minute. Se strecoară apa și se lasă să se răcească. Apoi se adaugă miere și se bea în timpul zilei.

5. Se storc într-un storcător de fructe 1 mango, 4 morcovi, 30 de grame de căpșuni și o felie de ananas. Luați acest amestec dimineața înainte de micul dejun, pe stomacul gol, și apoi din nou seara, înainte de cină.

6. Se pune o bucată de 5 cm lungime dintr-un bob de porumb (partea interioară tare, unde sunt prinși boabele) în puțină apă și se fierbe timp de aproximativ 10 minute. Apoi se strecoară lichidul, se lasă să se răcească și se bea de 3 ori pe zi.

7. Se adaugă 2 linguri de flori de soc la 0,5 litri de apă clocotită și se lasă la infuzat timp de 10 minute. Apoi se strecoară ceaiul și se lasă să se răcească. Se adaugă mierea la sfârșit. Luați ceaiul în mod regulat.

8. Se pun 30 de grame de merișoare în 1 litru de apă și se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară lichidul, se lasă să se răcească și se ia de 3 ori pe zi.