Ești Sănătos

Prof. Ciurea: Aceste alimente ne păstrează creierul sănătos

oluy

Profesorul Vlad Ciurea a dezvăluit care sunt alimentele care ne păstrează creierul sănătos.

Este timpul să începeți să învățați să vă hrăniți creierul.

De ani de zile, cercetările privind alimentația sănătoasă s-au concentrat în primul rând pe sănătatea fizică și pe relația dintre dietă, greutate și boli cronice. Însă domeniul în curs de dezvoltare al psihiatriei nutriționale studiază modul în care mâncarea ne poate face să ne simțim.

„Avem alimente foarte, foarte sănătoase românești. Trebuie să mâncăm mâncare cât mai româneascâ, mai curată, cât mai de aici. (…) Nucile fac bine creierului. Pe locul doi, afinele, toate fructele de pădure, toate legumele. (…) Apă multă, multă apă cât mai alcalină, carnea de pește slab, dar şi carnea slabă de curcan. Toate aceste alimente ne păstrează creierul sănătos”, a spus, la Antena 3, Vlad Ciurea.

„Să nu te culci seara cu stomacul prea încărcat. Pentru că toate funcțiile organismului se duc în burtică, iar inima și creierul nu mai au suportul necesar. Deci dacă avem burta mare și plină, nu mai ajunge sânge în creier. Cum pot eu să îi cer să memoreze sau să fie spontan? Burta mare duce, ca la șarpele boa, la nani! Masa copioasă, doar până la ora 19.30. Un bun exemplu sunt grecii, care consumă mâncare mediteraneeană. (Salate, pește, fructe de mare). Ce observăm la ei? Că sunt veseli, sănătoși și longevivi!”, a scris Vlad Ciurea pe Facebook.

Creierul nu poate funcționa sub „furie, stres, scandal, claxoane”, a spus prof. dr. Vlad Ciurea. „Dacă cineva îți aruncă o vorbă urătă, zâmbește și mergi mai departe. Să încercăm să ne detașăm și să facem tot posibilul pentru ca acest creier dat de Dumnezeu, această bijuterie, să funcționeze. Nu poate funcționa, însă, sub furie, stres, scandal, claxoane. Nu poate de la natură”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea în cadrul unui interviu acordat DCNews și DCMedical.