Ești Sănătos

Ulei simplu și eficient împotriva ridurilor. Este extrem de ieftin și îl găsiți în orice farmacie

riduri 1 1024x682 1

Uleiul de ricin este un ingredient minunat care ajută la rezolvarea mai multor probleme, cum ar fi pigmentarea și semnele de îmbătrânire prematură. Mulți oameni jură că folosesc ulei de ricin pentru riduri, deoarece poate hidrata pielea pentru a o menține catifelată, reducând astfel la minimum aspectul liniilor fine. Știți cum uleiul de ricin previne îmbătrânirea prematură? Citiți mai departe pentru a afla despre asta.

De ce este uleiul de ricin bun pentru riduri?

Uleiul de ricin a fost preferatul faraonilor egipteni și există mai multe motive pentru asta. Iata de ce:

1. Este un bun hidratant
Hidratarea regulată este crucială pentru a vă menține pielea netedă și fermă.

Uleiul de ricin are proprietăți emoliente. Acizii grași concentrați pătrund în straturile cele mai interioare ale pielii și o hidratează din interior. Acest lucru vă face pielea mai fină și mai moale.

2. Mentine elasticitatea pielii
Uleiul de ricin stimulează producția de colagen, care umple golurile din piele și o întinerește. Colagenul menține elasticitatea pielii și întârzie apariția ridurilor, păstrându-și astfel strălucirea tinerească.

3. Previne degenerarea pielii
Radicalii liberi degenerează celulele pielii, iar acest lucru deschide calea pentru îmbătrânirea prematură a pielii. Antioxidanții din uleiul de ricin previn acest lucru, deoarece vă protejează pielea de acești agenți oxidanți nocivi. Cu aplicarea regulată a uleiului de ricin, puteți spune la revedere pielii plictisitoare și lăsate.

4. Vindecă problemele de piele
Uleiul de ricin tratează diverse probleme ale pielii (cum ar fi acneea, dermatoza și psoriazisul) care altfel ar putea accelera îmbătrânirea pielii. Uleiul conține acizi grași omega-3 care stimulează creșterea țesuturilor sănătoase ale pielii, care țin la distanță probleme precum pete și cicatrici.

Rețete de înfrumusețare cu ulei de ricin

Încălzește puțin uleiul de ricin într-o lingură fierbinte și aplică uleiul în jurul ochilor, apăsând ușor cu degetele. Atenție ca uleiul să nu fie fierbinte, ci suportabil la atingere. Folosește acest truc de 2-3 ori pe lună pentru a scăpa de ridurile din jurul ochilor.

Gene

Folosește o periuță de rimel curățată în prealabil pentru a aplica ulei de ricin zilnic. Vei obține gene lungi și dese.

Supliment pentru creme

Adaugă 1-2 picături de ulei de ricin înainte de aplicarea cremei. Astfel, pielea va deveni mai catifelată și de o culoare strălucitoare. Însă dacă faci această procedură este indicat să faci și o exfoliere o dată la 10 zile.

Ridurile de pe față

Încălzește uleiul de ricin și aplică-l pe pielea feței masând ușor. După două ore înlătură excesul cu un disc de bumbac. Poți adăuga două picături de ulei esențial pentru a multiplica efectul.

Împotriva negilor

Impregnează ulei de ricin pe zona afectată seara și dimineața timp de 10 minute și negii dispar fără urmă.