Ești Sănătos

O legumă banală poate să absoarbă tot zahărul din corp

fructe si legume1 1024x684 1

O legumă foarte populară în România este extrem de eficientă în regimul diabeticilor, deoarece are un indice glicemic foarte scăzut. De asemenea, această legumă este recomandă și persoanelor care vor să slăbească.

Cunoscută şi sub denumirea de “mâncător de zahăr”, acest aliment minute este foarte bogat în fibre vegetale, care împiedică absorbţia zaharurilor şi reduc secreția de insulină.

Leguma este foarte hrănitoare pentru organismul nostru și are o mulțime de beneficii, ajutând la îmbunătățirea colesterolului și la reducerea bolilor cardiovasculare.

Este vorba de fasolea albă, recomandată celor care au diabet de tip 2, deoarece ține sub control nivelurile de zaharuri din sânge și reduce riscul de infarct. Pe lângă lângă fibre, această legumă mai conține și calciu, fosfor, potasiu, magneziu, fier și acid folic, potrivit floaredetei.ro.

Fasolea albă vă poate ajuta să slăbiți natural, deoarece este săracă în calorii și ține foamea sub control. De exemplu, 150 de grame de fasole boabe fiartă conține între 200 și 300 de calorii, în funcție de soiul ei.

vO cană de fasole albă poate să ofere peste 50% din cantitatea zilnică recomandată de fibre. Deşi multe persoane evită să includă în dieta lor fasolea albă din cauza flatulenţei, aceste boabe sunt de fapt utile pentru prevenirea constipaţiei.

Ca şi alte tipuri de fasole, fasolea albă este bogată în minerale, cum ar fi acidul folic, magneziu şi fier. Un alt avantaj al consumului de fasole albă îl reprezintă numarul mic de calorii.

De asemenea, fasolea albă furnizează organismului zinc, cupru şi proteine, care sunt utile împotriva apariţiei premature a ridurilor.