Ești Sănătos

10 obiceiuri de frumusețe care trebuie însușite obligatoriu în perioada 30-40 de ani a vieții oricărei femei

obieciuri femei

Cu regret, timpul este nemilos cu toate femeile, chiar și cele mai frumoase: după 30 de ani pielea noastră nu mai poate fi atât de elastică și frumoasă ca înainte. Ce e de făcut? Începeți să aplicați în practică aceste obiceiuri de frumusețe corect.

Perioada între 30-40 de ani este cea mai frumoasă în viața unei femei. Cum să facem ca să rămânem tinere nu doar în suflet dar și fizic?

1.Optați pentru acidul hialuronic și alte substanțe care stimulează producerea colagenului

Nu este suficient să aplicați crema hidratantă o dată pe zi. După 35 de ani producția de colagen scade, astfel pielea nu mai este la fel de elastică. Stimulați producerea de colagen și sinteza acestuia cu ajutorul substanțelor din „exterior”.

Acidul hialuronic este un component extrem de benefic, prezent în toate produsele cosmetice. El este responsabil de rezervele de apă din celule. Acidul hialuronic stimulează sinteza colagenului care are un efect de lifting, micșorează ridurile, îmbunătățește culoarea tenului.

2.Folosiți exfoliante cu textură fină

Soluțiile exfoliante cu granule mari (cafeaua, sâmburele de caise) trebuie să le dați uitării: ele afectează pielea și o fac mai subțire, astfel, ridurile devin mai vizibile.

Alegeți exfoliantele cu textură fină (ovăz, spre exemplu) sau procurați o perie electrică pentru a curăța tenul (de la Clarisonic, Clinique, Philips).

3.Evitați expunerea la soare, stați sub umbrele și folosiți creme cu protecție solară

Bronzul este frumos, dar foarte dăunător. Dacă la 25 de ani optați pentru „frumusețe” , atunci la 35, este bine să înțelegeți că opțiunea corectă este „sănătatea”. Razele UV provoacă îmbătrânirea timpurie și nu puteți controla acest proces.

Toți cosmetologii recomandă aplicarea cremelor de protecție UV și limitarea expunerii la soare. Toate produsele cosmetice (inclusiv rujul și fondul de ten) trebuie să conțină SPF-filtru nu mai puțin de 15.

4.Încercați diferite ser-uri anti-îmbătrânire

Concentrația substanțelor biologice active din ser este foarte mare, astfel efectul benefic este mult mai rapid, datorită pătrunderii acestor substanțe în straturile epidermei. Serul este o soluție hidratantă și hrănitoare pentru pielea matură. Cu alte cuvinte serul este un produs must have după 30 de ani.

Aplicați serul pe față și gât în fiecare seară, după care folosiți o cremă de noapte (peste 15-20 minute).

5.Aplicați măști hrănitoare de 2 ori pe săptămână

Este timpul să vă faceți un orar de frumusețe și să-l respectați cu strictețe. Rezervați două zile pentru măștile: de curățare, tonifiere, restabilire etc. Spre exemplu, miercuri faceți o mască hrănitoare cu vitamina A și E. Sâmbătă aplicați o mască anti-age cu colagen, elastin sau acid hialuronic. Alternați măștile.

Încercați măștile din comerț, dar și cele preparate în condiții casnice. Ambele variante sunt bune, important este să le aplicați regulat!

6.În fiecare seară aplicați cremă în jurul ochilor

O altă soluție-beauty importantă care trebuie să fie mereu la îndemână este crema pentru zona din jurul ochilor. Ridurile mimicii, inflamațiile, cearcănele sub ochi nu sunt ceea ce doriți să vedeți în oglindă.

Crema pentru ochi au următoarele proprietăți: îmbunătățește circulația sângelui, ameliorează echimozele, acționează împotriva ridurilor mimice, stimulează metabolismul, pielea capătă un aspect sănătos, are un efect de drenaj, reduce inflamațiile.

Aplicați crema zilnic cu 1 oră înainte de somn.

7.Îngrijiți mâinile

Rețineți, mâinile trădează vârsta reală a femeii! Procurați produse exfoliante, faceți măști și băi, aplicați creme hrănitoare, cel puțin de două ori pe zi. Vă prezentăm câteva rețete de măști pentru îngrijirea mâinilor:

mască de ovăz pentru mâini. Amestecați 2 linguri de făină de ovăz, 1 lingură de apă fierbinte, 1 linguriță de suc de lămâie, 1 lingură de ulei, 1 lingură de glicerină. Aplicați masca, îmbrăcați niște mănuși, peste 15-20 minute spălați mâinile cu apă caldă.

Băiță pentru mâini cu glicerină. Turnați într-un vas 2 litri de apă caldă, adăugați 1 linguriță de amoniac, 1 lingură de glicerină. Țineți mâinile în această apă timp de 10-15 minute.
Nu spălați mâinile în apă foarte fierbinte sau foarte rece, când faceți curat prin casă purtați mănuși speciale, pe timp rece purtați mănuși pentru a nu „răci” degetele.

8.Nu neglijați zona decolteului

Apropo, vârsta reală a femeii, este trădată nu doar de mâini, dar și de zona decolteului. Îngrijiți această porțiune a pielii la fel de minuțios ca și tenul.

9.Relaxați fața

Învățați să relaxați mușchii feții, chiar dacă sunteți supărată sau sunteți foarte tristă sau îngândurată. Cu cât mai mult vă încruntați, cu atât mai vizibile devin ridurile.

10.Fiecare jumătate de an faceți drenaj limfatic

Vizitați cabinetul cosmetologului de câteva ori pe an (mai ales dacă vă apropiați de 40 de ani). Nu este un simplu obicei, dar o obligație. Este timpul să cunoașteți și să încercați masajul limfatic al feții.

Majoritatea saloanelor de frumusețe propun masajul manual, care este efectuat chiar de medicul cosmetolog și masajul efectuat cu ajutorul aparatelor speciale.

După câteva proceduri veți remarca că pielea este mai elastică, cearcănele sub ochi și ridurile mimice au dispărut, iar ridurile profunde sunt mai puțin vizibile.

Masajul limfatic nu întinerește tenul pentru mult timp. Dacă doriți să mențineți rezultatul, repetați procedura de două ori pe an,

Aceste reguli simple trebuie respectate de toate reprezentantele genului frumos!