Ești Sănătos

5 lecții minunate pentru oamenii sensibili

oameni sensibili

Sfaturi esențiale pentru persoanele sensibile. Mulți oameni consideră sensibilitatea ca un defect sau un obstacol în viață, deoarece nu se încadrează în normele sociale ale modului de a acționa în public. Dimpotrivă, persoanele sensibile sunt mai conștiente, mai pline de compasiune, mai tolerante și empatizează cu cei din jur.

Aceșți oameni cred că lucrurile se pot rezolva și lucrează din greu pentru asta. Este dificil pentru o persoană sensibilă să vadă durerea fără a încerca să facă ceva ,să vadă suferință fără a încerca să o aline și să vadă o provocare fără să treacă la rezolvarea ei.

Natura empatică a unei persoane sensibile este adesea invizibilă pentru majoritatea oamenilor și, ca atare, este adesea ignorată sau interpretată greșit.

Oamenii sensibili oferă celorlalți atât de mult timp și energie încât uită să aibă grijă de ei înșiși. Sensibilitatea este o calitate înnăscută care poate fi dificil de înțeles iar manifestările exterioare discrete ale oamenilor sensibili sunt adeseori trecute cu vederea de ceilalți.

Știați că între 15 și 20% din populație este formată din oameni considerați foarte sensibili? Nu putem consideră acest lucru o “patologie”, iar statistica nu este suficientă pentru a trage concluzii, dar printre noi se găsesc mulți oameni sensibili care trebuie înțeleși cu adevărat.

Iată 5 lecții minunate pentru persoanele sensibile

Fii curajos și urmează-ți calea spre adevăr

Cea mai mare lecție pentru persoanele sensibile este să înțeleagă că nu trebuie să permită altora să îi schimbe. Natura sensibilă a oamenilor nu trebuie afectată de influențe exterioare. Încercați să va trăiți viață incluzând aspectele sensibile și menținându-va propriile principii.

Adevărul trebuie trăit așa cum se cuvine și nu trebuie niciodată să va negați identitatea. Cei sensibili sunt meniți să creeze o lume mai bună și mai armonioasă.

Ascultă și ai încredere în vocea ta interioară pentru a te proteja

Oamenii sensibili au o intuiție puternică care vine din conștientizarea a ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Din nefericire, nu acordăm întotdeauna atenție la ceea ce ne spune instinctul nostru. Din cauza naturii foarte sensibile, unii oameni sunt tentați să ofere mai multă încredere și sunt predispuși să creadă necondiționat alți oameni pe cuvânt.

Există pe de altă parte oameni care vor profita de acest lucru și atunci este important ca oamenii sensibili să își asculte ghidul interior și intuiția.

Vocea interioară a fiecăruia este o sursă de înțelepciune care ne protejează și ne sfătuiește să fim prudenți. Suntem atât de concentrați în ajutarea altora încât ajungem să ignorăm adesea avertismentele ghidului nostru interior.

Rămâi concentrat asupra lucrurilor care contează cu adevărat

Suntem atât de conștienți și absorbim atât de multă energie în jurul nostru încât este ușor să ne concentrăm și să preluăm problemele altora că și cum ar fi ale noastre. Este important să ne concentrăm asupra lucrurilor care contează cu adevărat și să evităm să ajungem în situația de a fi copleșiți.

Oamenii sensibili trebuie să își cunoască prioritățile și să stabilească lucrurile care contează cu adevărat pentru ei.

Chiar dacă uneori pentru cei sensibili le este greu să refuze, trebuie să învețe să spună “nu” situațiilor împovărătoare care îi stanjenesc, să nu accepte necondiționat sa ofere orice fel de ajutor și să își știe clar propriile limite și priorități

Sensibilitatea nu înseamnă slăbiciune

Oamenii care nu sunt la fel de sensibili ca noi pot interpreta capacitatea noastră de empatie și compasiune că pe o slăbiciune. Adevărul este că este nevoie de o mare putere interioară pentru a simți bucuria, tristețea și chiar durerea celor din jurul nostru. Nu este o povară pe care alegem să o purtăm, ci un dar care ne-a fost încredințat.

Cheia utilizării darului nostru în scopul și servirea altora este să ne bazăm pe această forță interioară. Este această forță care ne ajută să rămânem puternici și ne împiedică să internalizăm acea energie pe care o absorbim atât de ușor. Ne dă curajul de a reutiliza energia pe care o întâlnim în univers cu har și pozitivitate.

Acceptați și controlați reacțiile emoționale

Oamenii sensibili văd lumea diferit și împreună cu această viziune vine o mare putere și responsabilitate.Empatia față de ceilalți da celor sensibili o obligație morală de a ajută și de a reacționa rapid la emoțiile și trăirile celorlalți. La prima vedere, acest aspect pare a fi un lucru bun, o trăsătură admirabilă.

Există multe consecințe care pot apărea în cadrul unei situațîi emoționale exacerbate. Cealaltă persoană ar putea să nu vrea ajutor, s-ar putea să nu oferim ajutorul potrivit sau să oferim ajutor care va face în cele din urmă mai mult rău decât bine pentru toți.

Nu este vorba de dorința de a ajută; este înțelegerea naturii adevărate a unei situațîi din afară conexiunii emoționale pe care o simți. Luați timp pentru a gândi logic și nu emoțional înainte de a acționa. Șțiți că nu putem ajută pe toată lumea, indiferent cât de greu încercăm. Responsabilitatea trebuie să însoțească alegerea reacțiilor noastre.

Întotdeauna amintiți-vă că a fi sensibil este un dar și chiar și cele mai frumoase daruri pot fi uneori o povară. Nu uitați aceste sfaturi pentru a vă păstra adevărata natură în timp ce vă onorați pe voi și pe cei care beneficiază de sensibilitatea voastră.