Ești Sănătos

Remedii minunate pentru întărirea oaselor și pentru regenerarea țesuturilor.

intarire oase

Mentinerea unei bune sănătăți a organismului depinde în mare măsură de starea solidă a oaselor. Se știe că vremea rece poate afecta rezistența acestora, ceea ce poate predispune la diverse afecțiuni. Iată cum poți să te protejezi în sezonul rece pentru a preveni astfel de probleme.

În sezonul toamnă-vară, durerea articulară poate deveni o problemă persistentă, întrucât fluctuațiile de temperatură pot amplifica simptomele legate de disconfortul articular.

Pentru a-ți consolida sistemul osos și a reface cartilajul articular, este important să incluzi în regimul tău alimentar substanțe precum calciu, vitamina D, Omega 3 și licopen.

Sucul de roșii – un aliat împotriva osteoporozei

Bogat în licopen, sucul de roșii este un excelent adjuvant în prevenirea osteoporozei. Consumul zilnic al a două pahare de suc de roșii furnizează organismului 15 mg de licopen, o cantitate suficientă pentru consolidarea structurii osoase fragile și fixarea calciului în oase.

Mod de preparare: Spală roșiile, taie-le și îndepărtează partea verde. Treci bucățile de roșii prin mașina de tocat, folosind atașamentul special pentru sucul de roșii. Dacă dorești să-l păstrezi pentru iarnă, fierbe sucul timp de aproximativ o oră și jumătate și adaugă sare după gust. Când spuma de la suprafață începe să dispară, sucul este gata pentru îmbuteliere.

Pulbere din coji de ouă și miere

Vitamina D, esențială pentru absorbția calciului în oase, poate fi obținută din ouă și fructe uscate precum migdalele, fisticul și semințele de floarea-soarelui.

Mod de preparare: Curăță cojile de ouă și mărunțește-le bine. Amestecă pulberea rezultată cu o cantitate egală de miere. Lasă amestecul să se macereze timp de șapte zile, după care ia câte o lingură dimineața, înainte de micul dejun.

Miezul de nucă pentru oase puternice

Nucile sunt cunoscute pentru beneficiile aduse sănătății oaselor. Miezul de nucă trebuie să fie măcinat fin pentru a facilita digestia. Acestea conțin, de asemenea, acizi Omega 3, care ajută la fixarea calciului în oase.

Mod de preparare: Amestecă un pahar de miez de nucă pisat cu stafide, caise uscate și 300 g de miere. Ia câte o lingură de trei ori pe zi, înainte de mese. De asemenea, un amestec din cantități egale de miez pisat, cașcaval ras și stafide poate fi la fel de benefic.

Mărarul – o sursă bogată de calciu

Semințele de mărar au cea mai mare concentrație de calciu din toate alimentele. O linguriță de semințe de mărar conține mai mult calciu decât o cană de lapte. Tinctura de mărar nu doar alină durerile, dar stimulează și regenerarea țesutului cartilaginos.

Mod de preparare: Adaugă trei lingurițe de pulbere de mărar peste 100 ml de alcool cu 50 de grade. Lasă la macerat timp de nouă zile, apoi filtrează. Tratamentul se administrează timp de 21 de zile, câte o linguriță dizolvată în 100 ml de apă, de trei ori pe zi, înainte de mese.