Ești Sănătos

Cum să iei calciu și magneziu pentru ca acestea să fie absorbite de organism

istockphoto 858537910 612x612 1

Calciul și magneziul sunt minerale esențiale pentru sănătatea osoasă, musculară și pentru funcționarea corectă a multor sisteme în organism. Cu toate acestea, absorbția acestor minerale poate fi influențată de o serie de factori. Pentru a asigura o absorbție optimă a calciului și magneziului, este important să urmezi anumite strategii care îmbunătățesc asimilarea acestor nutrienți esențiali.

Consumă alimente bogate în vitamina D: Vitamina D este esențială pentru absorbția calciului. Poți obține vitamina D din expunerea la soare și din alimente precum peștele gras, ouăle, laptele fortificat și sucul de portocale fortificat. Suplimentele de vitamina D pot fi de asemenea utile, mai ales în lunile de iarnă sau în cazul unei expuneri limitate la soare.

Menține un nivel echilibrat de vitamina K2: Vitamina K2 lucrează împreună cu calciul pentru a menține oasele puternice și sănătoase. Poți găsi vitamina K2 în alimente precum produsele lactate fermentate, ouăle, carne și unele tipuri de brânză.

Consumă alimente bogate în fibre: Fibrele alimentare pot ajuta la menținerea unui tract digestiv sănătos, ceea ce poate sprijini absorbția de calciu și magneziu. Fructele, legumele, cerealele integrale și semințele sunt surse excelente de fibre.

Evită consumul excesiv de sodiu și cofeină: Un consum ridicat de sodiu și cofeină poate conduce la eliminarea excesivă de calciu și magneziu prin urină. Prin urmare, reducerea consumului de alimente bogate în sodiu și limitarea băuturilor care conțin cofeină poate spori absorbția acestor minerale.

Menține un echilibru adecvat de calciu și magneziu: Este important să nu consumi unul dintre aceste minerale în exces față de celălalt. O proporție echilibrată a acestor minerale în dietă poate ajuta la îmbunătățirea absorbției lor.

Exercițiul fizic regulat: Activitatea fizică susține sănătatea osoasă și ajută la menținerea densității osoase. Exercițiile de rezistență și cele care implică greutatea corporală pot fi deosebit de benefice în menținerea sănătății osoase și a absorbției calciului și magneziului.

Consultă un specialist: În cazul în care ai deficiențe semnificative de calciu sau magneziu, este important să consulți un medic sau un specialist în nutriție pentru a identifica cele mai bune strategii pentru nevoile tale individuale.

În final, pentru a asigura o absorbție optimă a calciului și magneziului, este crucial să ai o dietă echilibrată, să practici obiceiuri sănătoase de stil de viață și să consulți un specialist pentru a primi îndrumare și recomandări personalizate. Prin urmare, îmbunătățirea absorbției acestor minerale esențiale poate contribui semnificativ la menținerea sănătății osoase și musculare pe termen lung.