Ești Sănătos

Gimnastică tibetană cu un efect neașteptat. 7 minute în fiecare zi

gimnastica tibet

Această gimnastică tibetană de dimineață îți ia nu mai mult de 7 minute, dar oferă un rezultat extraordinar!

Fii sigur că, transformând-o într-o obișnuință, gimnastica tibetană va deveni cheia armoniei tale spirituale într-un timp record! Vei rămâne profund surprins de rezultat.

Când te trezești, stai culcat 5 minute cu ochii închiși. Masează-ți urechile cu degetele mare, mijlociu și arătător. Direcția de sus în jos, de 30 de ori.

Pune palma dreaptă pe frunte. Apoi palma stângă. Concentrează-te pe ”al treilea ochi” și masează fruntea, din dreapta în stânga și invers , de 30 de ori. Acest exercițiu este și un remediu pentru durerea de cap.

Strânge mâna în pumn și cu oasele degetelor mari masează-ți ochii închiși. Dinspre nas, înspre urechi. Acest exercițiu îmbunătățește vederea și circulația sângelui în creier.

Palma dreaptă pune-o la nivelul glandei tiroide. Palma stângă pune-o deasupra. Mișcă mâinile în jos, spre cutia toracică, puțin apăsând. Repetă exercițiul de 30 de ori.

Stând culcat, respiră ritmic. Ia mult aer în piept. Inspiră și expiră calm, de 30 de ori. Acest exercițiu o să te ajute să te relaxezi.

Ridică spre piept mai întâi genunchiul drept, de 15 ori. Apoi genunchiul stâng.

Pune mâna dreaptă pe cutia toracică. Mâna stângă deasupra. Apoi, în jos, masează stomacul, în direcția acelor ceasului. Repetă exercițiul de 30 de ori.

Pune mâinile pe ceafă. Întinde picioarele. Ridică-le când inspiri și coboară-le când expiri.

Așează-te pe marginea patului, cu ochii deschiși. Pune piciorul stâng pe genunchiul drept și masează talpa de sus în jos, de 30 de ori. Invers, la fel cu piciorul celălalt.

Pune pe ceafă mâna dreaptă. Pune mâna stângă deasupra și presează ușor, din dreapta în stânga, de 15 ori.

După această gimnastică bea jumătate de pahar de apă călduță, sau de temperatura camerei.