Ești Sănătos

Sfaturi pentru tratarea RETENȚIEI de APĂ – Scapă de problema mâinilor si picioarelor umflate

picioare umflate 20083000 696x395 1

Retenția de apă, cunoscută și sub denumirea de edem, este o problemă de sănătate care poate cauza umflarea mâinilor, picioarelor și altor părți ale corpului. Există mai multe remedii naturale și sfaturi care pot ajuta la reducerea retenției de apă:

Un remediu naturist popular pentru combaterea retenției de apă este utilizarea ceaiului de pătrunjel. Pătrunjelul este cunoscut pentru proprietățile sale diuretice, ajutând la eliminarea excesului de apă din organism. Iată cum poți prepara ceaiul de pătrunjel:

Ingrediente:
1-2 lingurițe de frunze proaspete sau uscate de pătrunjel
1 cană de apă fierbinte
Mod de preparare:
Fierberea apei: Începe prin a fierbe apa.

Adăugarea pătrunjelului: După ce apa a ajuns la punctul de fierbere, adaugă frunzele de pătrunjel.

Infuzia: Lăsați frunzele să stea în apă fierbinte pentru aproximativ 10-15 minute. Acest lucru va permite frunzelor să elibereze substanțele active.

Strecurarea: După ce ceaiul a stat suficient, strecoară frunzele de pătrunjel.

Consumul: Bea ceaiul de pătrunjel călduț sau la temperatura camerei. Poți consuma 1-2 căni pe zi.

Reducerea aportului de sodiu: Un consum excesiv de sare poate contribui la retenția de apă. Reducerea consumului de alimente procesate, care adesea conțin mult sodiu, poate ajuta.

Mărirea consumului de potasiu: Potasiul ajută la echilibrarea nivelurilor de sodiu în organism. Alimente bogate în potasiu includ bananele, avocado, spanacul și cartofii dulci.

Hidratare adecvată: Bea suficientă apă. Ironia este că deshidratarea poate determina organismul să rețină mai multă apă pentru a preveni pierderile de lichide.

Exerciții fizice regulate: Mișcarea ajută la pomparea fluidelor din corpul tău, în special din picioare și mâini. Mersul pe jos, înotul și yoga pot fi deosebit de benefice.

Evitarea statului prelungit în picioare sau așezat: Schimbarea poziției și mișcarea periodică pot ajuta la prevenirea acumulării de lichide în anumite părți ale corpului.

Masaj: Masajul ușor al zonelor afectate poate stimula circulația și poate ajuta la drenarea fluidelor.

Diuretice naturale: Anumite alimente și băuturi, cum ar fi ceaiul verde, pătrunjelul și sparanghelul, pot avea efect diuretic.

Odihnă suficientă: Un somn de calitate poate ajuta la reglarea sistemului hormonal, care joacă un rol în controlul balanței de lichide.

Este important să consulți un medic dacă retenția de apă persistă sau este însoțită de alte simptome, deoarece poate fi un semn al unei probleme de sănătate mai grave.