Ești Sănătos

6 cele mai cunoscute piețe și magazine din Berlin

gilly 8vzFINl6zV8 unsplash

Berlinul este un oraș plin de viață și diversitate, cunoscut pentru istoria sa bogată, arhitectura impresionantă și cultura vibrantă, dar un alt aspect care atrage atât localnici, cât și turiști, este oferta variată de piețe și magazine.

Dacă ai prins zboruri ieftine din București către Berlin și te afli într-o vacanță în capitala Germaniei, iată câteva dintre cele mai cunoscute și apreciate locații unde poți face cumpărături:

1. KaDeWe (Kaufhaus des Westens)

KaDeWe este unul dintre cele mai mari și faimoase magazine universale din Europa. Fondat în 1907, acest colos al cumpărăturilor oferă o gamă largă de produse de lux, de la modă și accesorii, până la cosmetice și delicatese gastronomice.

Ultimul etaj, cunoscut sub numele de „etajul delicateselor”, este o atracție în sine, oferind o selecție impresionantă de produse alimentare din întreaga lume.

2. Kurfürstendamm (Ku’Damm)

Kurfürstendamm, adesea comparată cu Champs-Élysées din Paris, este una dintre cele mai importante artere comerciale din Berlin.

Aici vei găsi magazine de lux, buticuri de designer și cele mai recente colecții de modă. Este locul perfect pentru a-ți actualiza garderoba cu piese de calitate și pentru a te bucura de o sesiune de shopping într-un cadru elegant.

3. Markthalle Neun

Pentru cei care preferă piețele tradiționale și produse artizanale, Markthalle Neun este locul ideal. Situată în Kreuzberg, această hală de piață istorică găzduiește producători locali și comercianți care oferă produse proaspete, de la fructe și legume organice, până la pâine proaspăt coaptă și brânzeturi artizanale.

Evenimentele tematice, cum ar fi Street Food Thursday, adaugă un plus de farmec și diversitate acestei piețe vibrante.

4. Boxhagener Platz Flohmarkt

Dacă ești un fan al piețelor de vechituri și al obiectelor vintage, piața de la Boxhagener Platz este destinația perfectă pentru tine. În fiecare duminică, această piață atrage vânzători și cumpărători în căutare de antichități, haine retro, viniluri și multe altele.

Atmosfera relaxată și descoperirile neașteptate fac din această piață un loc de neratat pentru pasionații de obiecte unice.

5. Mall of Berlin

Pentru o experiență de shopping modernă, Mall of Berlin oferă tot ce ți-ai putea dori. Situat lângă Potsdamer Platz, acest centru comercial uriaș găzduiește peste 300 de magazine, incluzând branduri internaționale, restaurante și zone de divertisment.

Este locul perfect pentru a petrece o zi întreagă explorând diversele oferte comerciale și recreative.

6. Hackescher Markt

Hackescher Markt este cunoscut pentru combinația sa de buticuri de design, magazine de modă alternativă și galerii de artă.

Situat în inima Berlinului, acest loc vibrant este ideal pentru cei care caută piese unice și designuri inovatoare. În plus, zona este plină de cafenele și restaurante unde te poți relaxa după o sesiune intensă de shopping.

Indiferent de preferințele tale, Berlinul are ceva de oferit pentru fiecare cumpărător. De la magazine de lux și piețe tradiționale, la centre comerciale moderne și piețe de vechituri, capitala Germaniei te așteaptă cu brațele deschise și o mulțime de oportunități de cumpărături.

Așadar, nu ezita să explorezi aceste locații de top și să te bucuri de tot ceea ce Berlinul are de oferit.