Ești Sănătos

Topul celor mai populare tipuri de pizza

cuptoare pizza

Pizza se numara printre cele mai comandate preparate de romani, dar si de straini. Acest tip de mancare a avut mai multe forme in vremurile indepartate, dar cea pe care o cunoaste toata lumea si pe care o apreciaza este cea actuala. Ea a luat nastere in Napoli, in secolul XVI. Interesant este ca in zonele modeste ale acestei regiuni, pizza era cea mai des preparata mancare si se regasea sub forma unui blat simplu peste care erau presarate diferite ingrediente.

Romanii adora pizza, iar asta se reflecta adesea in notele de plata de restaurant sau comenzile plasate online. Indiferent ca este vorba despre cele mai sofisticate tipuri de pizza sau cele clasice, romanii si-au format deja preferinte in privinta tipurilor de pizza.

Iata care sunt cele mai populare!

Pizza Margherita

Acest tip de pizza pare a fi apreciat tocmai datorita simplitatii. Este vorba doar despre un blat simplu, peste care se adauga sos de rosii si oregano. Cu toate acestea, este la fel de delicioasa precum o pizza mai bogata in ingrediente. Un alt aspect care face ca acest tip de pizza sa fie atat de popular este pretul. Pizza Margherita se numara printre cele mai ieftine. Asa ca, daca iti doresti ca meniul restaurantului tau sa fie potrivit pentru „buzunarul” oricui, ar trebui sa incluzi si acest tip de pizza.

Pizza Prosciuto e Funghi

Pizza Prosciuto e Funghi este asemanatoare cu Pizza Prosciuto, doar ca ea contine in plus ciuperci. Acest tip de pizza este simplu de preparat si in acelasi timp delicios. Contine oregano, sos de rosii, mozzarela, ciuperci si sunca. Daca detii un restaurant sau o firma de catering, acest tip de pizza ar trebui sa fie de nelipsit. Pentru a obtine un plus de autenticitate, foloseste in reteta prosciuto si nu sunca.

Pizza Quattro Stagioni

Faimoasa atat in Italia, cat si in restul lumii, pizza Quattro Stagioni este putin „altfel” fata de celelalte tipuri. Fiecare ingredient din aceasta pizza dispune de o sectiune. Practic, exista 4 sectiuni pe care se distribuie ingrediente diverse. Acestea simbolizeaza cele 4 anotimpuri. Romanii sunt fani ai acestui tip de pizza, insa ei adora sa amestece ingredientele.

Pizza Capriciosa

Numele acestui tip de pizza provine de la denumirea restaurantului detinut de Enea Dante Santerini, La Capricciosa. Cu toate ca reteta initiala continea sunca italiana, ciuperci, mozzarella, rosii si anghinare, ea a fost adaptata de fiecare tara. In tara noastra, acest tip de pizza este preparat cu oregano, masline, sos de rosii, ciuperci, mozzarella si sunca.

Asadar, pentru fidelizarea clientilor, dar si pentru atragerea unora noi, recomandat este sa incluzi in meniu cele mai populare tipuri de pizza. Nu iti trebuie decat cuptoare pizza si un bucatar iscusit. La cat mai multe comenzi!