Ești Sănătos

10 alimente pe care trebuie să eviți să le mănânci pe stomacul gol

alimente dejun

Iaurtul, o cană de cafea și un pahar de suc de portocale, sunt doar trei dintre alimentele pe care le consumăm la micul dejun. Din păcate, foarte puțin știu ce produse nu trebuie consumate pe stomacul gol. Iată doar 10 dintre ele.

10. PRODUSELE DE PATISERIE

Da, printre ele se află și merdenelele, care sunt făcute din foietaj. Mai sunt unele produse care au printre ingrediente și drojdia. Dacă le consumi pe stomacul gol, provoacă flatulență și irită mucoasa acestuia.

9. BOMBOANELE

Dacă mănânci bomboane pe stomacul gol, zahărul din ele crește nivelul de insulină, care, la rândul său, îi dă mult de lucru pancreasului. Adică, îl trezește brusc cu un boost de zahariseală. Acest comportament te poate duce la diabet.

8. IAURTUL ȘI ALTE PRODUSE DIN LAPTE FERMENETATE

Dacă bei iaurt pe stomacul gol se formează acidul clorhidric. Acesta ucide bacteriile lactice. Așadar, dacă vei consuma acest tip de produse, vei aduce doar un bic beneficiu corpului tău.

7. PERELE

Perele consumate pe stomacul gol pot produce iritații asupra membranei stomacului, dar și a mucoasei.

6. ROȘIILE

Roșiile conțin niveluri ridicate de acid tanic, care crește aciditatea în stomac. Acest comportament duce la gastrită și ulcer.

5. CASTRAVEȚII ȘI ALTE LEGUME VERZI

Legumele crude sunt surse de amino acizi. Ele pot provoca arsuri, gaze și dureri abdominale, în cazul când sunt consumate pe stomacul gol.

4. BANANELE

În caz că mănânci banane pe stomacul gol, mult magneziu se va duce în sângele tău. Acest lucru s-ar putea să-i dea probleme inimii.

3. ALIMENTE CONDIMENTATE

Alimentele condimentate pot provoca iritații gastrice și poate duce la creșterea acidității în stomac. Se lasă cu probleme digestive.

2. BĂUTURI CARBOGAZOASE RECI

Nu e tocmai bine să bei băuturi carbogazoase reci pe stomacul gol. Pot crea probleme mucoasei gastrice și reduce vascularizarea în acele zone. Adică, îți încetinește metabolismul.

1. CITRICELE

Pe burta goală ele pot cauza arsuri și crește riscul apariției gastritei și chiar a ulcerului.

Acum, după atâtea vești proaste, hai să ți le dăm și pe alea bune. Iată ce produse poți consuma pe stomacul gol.

10. FULGII DE OVĂZ

Fulgii de ovăz împiedică apariția acidului clorhidric în stomac, care-ți distrug pereții stomacului. Ei conțin fibre care-ți reduc nivelul de colesterol.

9. HRIȘCA

Hrișca stimulează sistemul digestiv. Este, de asemenea, o excelentă sursă de proteine, fier și vitamine.

8. TERCI DE MĂLAI

La prima vedere, sună de parcă ar fi mâncare pentru porci, dar te ajută să elimini toxinele din organism. Normalizează microflora intestinală și își creează o stare de sațietate pentru mai mult timp.

7. GERMENI DE GRÂU

Două linguri de germeni de grâu cresc cu 15 % cantitatea zilnică de Vitamina E și cu 10% a acidului folic. De asemenea, îmbunătățește sistemul digestiv.

6. OUĂLE

Ouăle consumate la micul dejun îți furnizează multă energie cu puține calorii.

5. PEPENELE

Consumat pe stomacul gol, pepenele îți furnizează o cantitate bun[ de fluide. Conține licopen care este bun pentru inimă și ochi.

4. COACĂZELE

Potrivit ultimelor studii, consumul de coacăze în mod regulat stimulează memoria și reglează presiunea sanguină, dar și metabolismul.

3. PÂINEA DIN CEREALE INTEGRALE, FĂRĂ DROJDIE

Carbohidrații și alți nutrienți aflați în acest tip de pâine sunt benefici corpului tău. Este bine să consumi o astfel de pâine dimineața, pe stomacul gol.

2. NUCILE

Nucile consumate pe stomacul gol, la micul dejun, îmbunătățesc digestia și normalizează pH-ul din stomac.

1. MIEREA

Mierea consumată dimineață, pe burta goală, îți pune organismul în mișcare. De asemenea, crește activitatea cerebrală și stimulează serotonina, adică hormonul fericirii.