Ești Sănătos

13 semne că glanda toroidă nu funcționează bine. NU le ignora!

semne glanda

O glandă tiroidă sănătoasă este esențială pentru funcționarea optimă a organismului uman. Acest organ mic, situat în partea anterioară a gâtului, este responsabil de secreția de hormoni care controlează metabolismul, creșterea și dezvoltarea. Atunci când glanda tiroidă nu funcționează corespunzător, aceasta poate duce la o varietate de simptome care pot afecta calitatea vieții individului. Iată 13 semne pe care nu ar trebui să le ignori, semne care ar putea indica o funcționare deficitară a glandei tiroide:

Schimbări inexplicabile de greutate: Atât pierderea în greutate inexplicabilă, cât și creșterea inexplicabilă în greutate pot fi semne ale unui dezechilibru tiroidian.

Oboseală excesivă: Persistența oboselii și a senzației de epuizare, chiar și după perioade lungi de odihnă, ar putea indica o funcție tiroidiană insuficientă.

Schimbări de stare de spirit: Tulburările de dispoziție, inclusiv anxietatea, depresia sau schimbările bruște de dispoziție, pot fi legate de o glandă tiroidă disfuncțională.

Creșterea sau scăderea frecvenței cardiace: Inima bătând prea rapid (tahicardie) sau prea încet (bradicardie) ar putea fi semne ale unui dezechilibru tiroidian.

Schimbări de temperatura: Sensibilitatea la temperaturi extreme, precum intoleranța la frig sau la căldură excesivă, poate fi un semn că glanda tiroidă nu funcționează corect.

Probleme ale pielii și părului: Părul fragil, subțire și uscat, precum și pielea uscată și fragilă, ar putea fi legate de problemele tiroidiene.

Tulburări digestive: Constipația sau diareea persistentă, fără o cauză clară, ar putea fi un semn al unui dezechilibru tiroidian.

Tulburări menstruale: Cicluri menstruale neregulate, sângerări abundente sau scăderea libidoului pot fi semne ale unei disfuncții tiroidiene la femei.

Slăbiciune musculară: Slăbiciunea musculară generală sau crampele musculare pot indica o funcționare deficitară a glandei tiroidă.

Probleme de concentrare: Dificultăți în concentrare, memorie înceată sau confuzie mentală pot fi semne ale unei glande tiroide subactive.

Umflarea feței și a gâtului: Un gât umflat sau umflarea feței pot indica o afecțiune a glandei tiroide.

Probleme respiratorii: Respirația îngreunată sau senzația de sufocare poate fi legată de o glandă tiroidă disfuncțională.

Creșterea inexplicabilă a colesterolului: Colesterolul ridicat, în ciuda unui regim alimentar sănătos și a unui stil de viață activ, poate fi un semn al unei probleme tiroidiene.

În cazul în care observați mai multe dintre aceste simptome persistente, este important să consultați un medic pentru a evalua funcționarea glandei tiroide și pentru a stabili un plan de tratament adecvat. Ignorarea acestor semne poate duce la complicații grave pe termen lung. Prin urmare, este crucial să fiți conștienți de starea glandei tiroide și să acționați prompt pentru a menține sănătatea optimă a organismului dumneavoastră.