Ești Sănătos

15 trucuri (sfaturi foarte utile) interesante din psihologie pe care este bine să le știi

sfaturi bune

Aceste trucuri psihologice îți vor ușura viața și te vor ajuta să scapi de situațiile stresante:

1.Când un grup de oameni râde, fiecare se uită instinctiv la cel care îi este cel mai simpatic ( sau la cel pe care ar vrea să-l considere persoană apropiată) .

2.Când trebuie să faci ceva deosebit de important, sau ceva care necesită concentrare, poți mesteca o gumă sau chiar poți mânca ceva. Aceste lucru se va asocia la nivel de subconștient cu starea de securitate, pentru că de obicei mâncăm când suntem în afara oricărui pericol.

3.Dacă cineva este enervat pe tine, iar tu rămâi calm, celălalt se va enerva și mai mult. În schimb, după ce se va potoli, în va fi rușine pentru comportamentul său.

4.Dacă la o anumită întrebare, o persoană răspunde fie parțial, sau ezitând, nu trebuie să repeți întrebarea. Mai bine privește-l în ochi. Cel mai probabil va înțelege că răspunsul pe care l-a oferit nu te-a mulțumit, și va continua să vorbească.

5.Expresia feței, poate să exprime nu doar sentimentele, ci și să le provoace. Legătura inversă merge de asemenea. Așa că cei care vor să se simtă fericiți, trebuie să zâmbească mai mult.

6.Este mai bine să nu utilizezi în vorbire sau în scris expresii precum ”eu cred” sau ”mi se pare”. Ele conferă vorbelor tale o doză de nesiguranță.

7.Înainte de un interviu important este bine să-ți imaginezi că de cel care te va intervieva te leagă o veche prietenie. De noi depinde aproape mereu, cum primim situația, iar calmul și echilibrul nostru poate fi transmis celui cu care vorbim.

8.Dacă reușim să ne bucurăm sincer de întâlnirea cu cineva, la următoarea întâlnire acel om va fi bucuros să ne vadă.

9.Oamenii tind să accepte și cel mai mic serviciu după ce ne-au refuzat o favoare.

10.Multă informație utilă poți desprinde din modul în care își ține picioarele cel cu care vorbești. Dacă boturile încălțămintei sale se uită în părți opuse, înseamnă că el vrea să termine mai repede această discuție.

11.Mulți dintre noi au asistat la ședințe, când trebuia să așteptăm critici din partea cuiva. În asemenea situații cel mai bine este să te așezi alături de acest om. Practica arată că el va fi mult mai blând așa.

12.Majoritatea oamenilor nu fac diferență între măreție și încrederea în sine. Dacă vei începe să arăți că ai încredere în tine, oamenii se vor simți atrași de tine.

13.Un sfat bun pentru cei care muncesc în sfera serviciilor: pune-ți în spate o oglindă. Oamenii se vor purta mult mai corect, pentru că nu le va place să-și vadă fața iritată.

14.Un obicei util – observă culoarea ochilor persoanei cu care faci cunoștință. El va simți simpatia și contactul vizual,

15.Mergând la prima întâlnire, este rațional să-ți duci partenerul într-un loc drăguț. În rezultat, emoțiile pozitive de la această întâlnire vor fi asociate cu tine.