Ești Sănătos

3 băuturi pentru reglarea hormonală. Femeile trebuie să le bea în fiecare zi

bauturi femei

Hormonii sunt foarte importanți și îți mențin sănătatea fizică și psihică. Dezechilibrele apar frecvent, așa că ne-am gândit să îți spunem cum menții sub control nivelul hormonilor cu ajutorul băuturilor naturale.

Alimentația este foarte importantă și îți poate da peste cap sistemul hormonal. Este important să consumi multe fructe și legume și să eviți cât poți de mult produsele procesate. Sunt și băuturi din ingrediente naturale care fac minuni pentru nivelul de hormoni.

Apă caldă cu lămâie

Apa caldă cu lămâie este foarte populară, dar asta din cauza beneficiilor sale uimitoare. Specialiștii susțin că această băutură simplă îți menține pielea frumoasă, îți dă energie și te ține departe de poftele nesănătoase, deoarece te ajută să te simți sătulă între mese.

În plus, lămâile sunt bogate în vitamina C, un nutrient care îți întărește imunitatea. Consumate zilnic, ajută ficatul să se detoxifice și îmbunătățește rezistența la insulină, deoarece reglează hormoni precum glucoza și leptina. Când îți începi ziua cu apă caldă cu lămâie, îți ajuți și digestia!

Ceai de frunze de zmeură, Dong Quai și urzică

Frunzele de zmeură sunt folosite de sute de ani pentru întărirea mușchilor care susțin uterul, iar cercetările au arătat că aceste plante au un efect puternic și asupra homonilor. Un studiu publicat în „Jurnal de Obstetrică și Sănătatea Femeilor” a arătat că femeile care consumau ceai din frunze de zmeură aveau o naștere mai ușoară.

Dacă adaugi urzici în ceaiul din frunze de zmeură, îți menții oasele sănătoase. Cel mai puternic efect din acest ceai îl are, însă, Dong Quai, o plantă foarte eficientă pentru sănătatea femeilor.

Această rădăcină este folosită de multă vreme în medicina chineză pentru a trata problemele reporductive și durerile menstruale intense. Numeroase studii au arătat că suplimentele sau băuturile care conțin acest ingrediuent sunt foarte eficiente în calmarea simptomelor menopauzei și reglarea nivelului de hormoni feminini.

Adaugă, într-o cană, frunzele de zmeură, urzicile și Dong Quai, toarnă apă fierbinte și consumă ceaiul cât de des vrei.

Laptele auriu

Foarte bun pentru echilibrarea hormonilor este laptele auriu. Amestecă turmeric, ulei de cocos, lapte de cocos, un pic de miere și vei obține o băutură foarte bună pentru sistemul endocrin.

Turmericul are proprietăți anti-inflamatoare, combate amenorea, este eficient pentru tratarea endometriozei și a chisturilor, iar laptele și uleiul din cosos sunt bogate în grăsimi sănătoase.

Laptele auriu te ajută să scapi și de crampele menstruale, tratează tiroida leneșă și problemele circulatorii.