Ești Sănătos

30 de lecţii de viaţă pe care femeile inteligente le ştiu până în 30 de ani

30 ani

Maturitatea unei femei depinde de multe aspecte, de la experientele din viata la gradul de inteligenta. Aceasta din urma este, insa, factorul decisiv in dezvoltarea capacitatii de intelegere si de asimilare a lectiilor de viata.

Iata 30 de lectii de viata pe care femeile inteligente le descopera pana la implinirea varstei de 30 de ani:

1. Destramarea unei relatii nu este, mereu, vina cuiva si nu implica mereu respingerea femeii de catre barbat. Deseori, relatiile se destrama din simplul motiv ca partenerul nu era, de fapt, cel potrivit.

2. Nimeni nu poate avea totul, deficiente existand intotdeauna in cel putin un capitol al vietii. Secretul multumirii consta in eforturile depuse pentru valorifica tot ceea ce ai.

3. Bunul simt si compasiunea nu trebuie sa se termine odata cu relatia. Un om bun nu se schimba doar pentru ca din „actual” a devenit „fost”, iar mentinerea respectului fata de fostul partener este un excelent indicator al unei caracter maret.

4. Actiunile de azi influenteaza in mod direct evenimentele de maine. Problemele aparute in viata sunt, de cele mai multe ori, favorizate de ceea ce facem noi, bine sau rau.

5. Pasiunea nebuneasca nu dureaza, de regula, mult. Asa de repede cum se aprinde, la fel de repede se si stinge.

6. Istetimea este atractiva. De altfel, mintea unei persoane este, mai mereu, mai frumoasa decat trupul.

7. Cateva apucaturi copilaresti pot fi fascinante, dar imaturitatea este un mare „turn off”.

8. Prea multe persoane ai impresia ca „timpul vindeca tot”, mai ales atunci cand ele au cauzat ranile.

9. Numeni nu poate fi transformat in altcineva. Mai mult, nimeni nu poate fi ridicat, ajutat daca nu-si doreste cu adevarat si daca nu depune la randul lui efort sustinut.

10. Atentie la perceptia personala asupra timpului. Nu trebuie sa actionezi nici ca si cum ar fi ultima zi, dar nici sa amani la nesfarsit avand impresia ca mai ai timp. In realitate, fiecare aspect al vietii are o perioada potrivita de desfasurare.

11. Un prieten invidios este mai periculos decat cel mai fatis inamic.

12. Simtul raspunderii este cel mai de pret dar pe care il poti oferi cuiva, dar si tie insati,

13. Timpul este valoros, consuma-l cu intelepciune.

14. Cei care te iubesc cu adevarat te vor sustine cand ai nevoie si vor refuza sa te ajute atunci cand nu ai nevoie.

15. Cel mai bun mod de a te motiva este a-ti spune “Esti mai buna de atat!” si sa actionezi in consecinta.

16. Doar pentru ca oameni spun anumite lucruri, nu inseamna ca sunt neaparat si adevarate. Minciuna face parte mai mult din viata noastra decat ne dam noi seama.

17. Nu trebuie doar sa pari sigura pe tine, ci trebuie sa depui efort ca sa fi cu adevarat increzatoare in fortele proprii, dar fara a te lauda in vreun fel.

18. “Iubirea vietii tale” ar trebui sa fie “iubirile” din viata ta.

19. Unele persoane chiar sunt execrabile din toate punctele de vedere. Permite-ti sa te distantezi de ele pe cat posibil si sa nu-ti consumi energia din cauza lor.

20. Nu esti perfecta si nici nu trebuie sa fii. Nu te blama pentru o greseala facuta, doar straduieste-te sa nu o repeti.

21. A te victimiza pe tine insati nu aduce decat nefericire.

22. Toti avem probleme. Gestionarea lor la timp te ajuta sa-ti joci rolul in joc.

23. A trimite un mesaj nu inseamna ca depui efort pentru sustinerea unei relatii. E nevoie de mai mult de atat.

24. Toti oamenii mint, mai ales fata de ei insisi (inclusiv tu).

25. A te concentra sa traiesti o viata si sa te comporti astfel incat sa dobandesti respect este mult mai implinitor sufleteste decat a obtine popularitate.

27. “Da, si ce?” este o metoda exceptionala de a inchide gurile rele si de a risipi criticile, mai ales pe cele din propria ta minte.

27. Analizeaza-ti cu atentie publicul, acorda-ti timp, respira adanc si abia apoi incepe sa vorbesti. Exprimarea gandurilor intr-un mod corect nu se face cu una, cu doua.

28. Traim impreuna in aceasta lume, dar vietile ni le facem de unii singuri. Asta inseamna ca esti singura persoana din lumea asta care stie tot ce stii tu despre tine, asadar sa nu ai pretentia ca altii sa intuiasca sau sa inteleaga total.

29. Un partener de cuplu se transpune intr-un parteneriat. Relatiile se cladesc in doi, in munca de echipa. Acolo unde unul nu depune efort, nu e relatie, ci exploatare.

30. Intotdeauna este un moment bun sa o iei de la capat daca este nemultumita cu adevarat.