Ești Sănătos

5 fructe de evitat pentru a pierde în greutate

femeie fructe de evitat pentru a pierde in greutate

Nu toate fructele sunt benefice dacă vrei să slăbești și să-ți menții silueta. Multe dintre ele sunt bogate în zahăr. În articolul de azi îți prezentăm acele fructe pe care le poți consuma în cantități mari și pe cele care ar trebui servite cu moderație.

Cu toții știm că nu este ușor să te menții în formă sau să urmezi un regim strict. Dar pierderea în greutate este mult mai simplă decât bănuiești. Așadar, ce trebuie să faci ca să slăbești? Este simplu: nu consuma alimente care îngrașă! În articolul de azi îți prezentăm 5 fructe de evitat pentru a pierde în greutate.

Dacă urmezi sfaturile de mai jos, îți vei atinge obiectivul stabilit într-un timp scurt.

Principalele fructe de evitat pentru a pierde în greutate

1. Avocado vs. fructe de pădure

Guacamole preparat cu fructe de evitat pentru a pierde în greutate

Deși avocado poate aproviziona organismul cu grăsimi sănătoase, adevărul este că nu ar trebui să consumăm acest fruct în exces. Abuzul de avocado poate fi contraproductiv.

Problema este faptul că fructul de avocado prezintă un conținut caloric ridicat, oferind aproximativ 200 kilocalorii. Din acest motiv, este indicat să consumăm avocado în cantități moderate. Putem chiar să-l înlocuim cu o mână de fructe de pădure.

Fructele de pădure sunt ideale pentru a arde grăsimile, accelerând metabolismul și ameliorând senzația de foame. Aceste beneficii au la bază proprietățile lor antioxidante, care elimină substanțele toxice și grăsimile acumulate în organism.

2. Pere vs. pepene verde și pepene galben

Unul dintre principalele avantaje ale pepenelui verde și ale celui galben este reprezentat de conținutul ridicat de apă și fibre. Aceste beneficii asigură o digestie mai bună a celorlalte alimente pe care le consumi pe parcursul zilei.

Așadar, este indicat să consumi pepene verde și galben la micul dejun, într-o salată de fructe sănătoasă. Dacă vrei, îl poți folosi pentru a prepara smoothie-uri fără zahăr.

Și perele prezintă un conținut semnificativ de fibre. Specialiștii însă nu ne recomandă să le consumăm în cantități ridicate, deoarece pot provoca probleme digestive.

3. Piersici vs. căpșuni

Piersicile pe lista de fructe de evitat pentru a pierde în greutate

Piersica este un fruct foarte hrănitor, care oferă o cantitate semnificativă de vitamine și numeroase beneficii pentru organism. Dar un consum excesiv de piersici ar putea provoca o serie de complicații.

Ai mare grijă dacă îți place să ronțăi sâmburele de piersică. Studiile au demonstrat că sâmburele conține o substanță naturală numită amigdalină.

Când o consumi în cantități ridicate, amigdalina se poate lipi cu ușurință de pereții stomacului tău. Drept consecință, organismul trebuie să o descompună, iar tu riști să experimentezi greață.

Așadar, este mai bine să optezi pentru căpșuni. Acest fruct este sărac în zahăr și este mult mai ușor de digerat. În plus, antioxidanții căpșunilor oferă multiple beneficii și te pot ajuta să obții silueta mult visată.

4. Struguri vs. mere

Fie că vrei să elimini puțină grăsime, fie că vrei să arzi kilogramele în plus, consumul de mere te poate ajuta să-ți atingi obiectivul.

Acest fruct este benefic pentru digestie datorită conținutului său ridicat de fibre. Un alt avantaj al merelor este faptul că nu conțin multe calorii (sub 100 kilocalorii).

Strugurii constituie un fruct care, deși nu este foarte bogat în zahăreste folosit pentru a prepara sucuri cu un conținut semnificativ de calorii și zahăr. De asemenea, ei pot eroda smalțul dentar și, când sunt consumați în exces, sâmburii afectează funcționarea intestinelor.

5. Banane vs. grepfrut

Bananele pe lista de fructe de evitat pentru a pierde în greutate

Pentru a slăbi rapid, optează pentru grepfrut. Proprietățile acestui fruct sunt mult mai puternice decât cele ale bananelor.

Bananele intră în categoria de fructe de evitat pentru a pierde în greutate deoarece tindem să le consumăm mai încet și conțin mai multe calorii decât grepfruturile.

Reține că, deși fructele prezentate în acest articol nu sunt recomandate dacă încerci să slăbești, acest lucru nu înseamnă că trebuie să le elimini complet din dietă.

Toate fructele conțin un anumit procentaj de grăsimi și zaharuri. Secretul este să le consumi în cantități adecvate. Pentru a obține rezultate optime, urmează o dietă echilibrată și fă suficientă mișcare.