Ești Sănătos

5 strategii simple pentru a slăbi sănătos și a te menține în formă

5 strategii simple pentru a slăbi sănătos și a te menține în formă

Scopul scăderii în greutate poate fi diferit pentru fiecare persoană. Pentru unele persoane, eliminarea kilogramelor nedorite este necesară din motive medicale, cum ar fi diabetul, hipertensiunea arterială sau obezitatea. Alte persoane își doresc să slăbească pentru a se simți mai bine în corpul lor și pentru a avea o stimă de sine mai crescută. Indiferent de motiv, slăbirea poate fi un proces dificil, dar cu o abordare adecvată și cu răbdare, oricine poate ajunge la corpul pe care-l visează.

Indiferent de motivele tale, cărțile NutriFitUp au scopul de a crea un mediu sigur și prietenos care să ajute toate persoanele să transforme procesul de slăbire într-un stil de viață sănătos. Fiecare carte conține un ghid alimentar pentru toate mesele principale și gustări, urmând ca timp de 4 sau 8 săptămâni să te plimbe prin arome, culori și texturi diverse, în timp ce te învață cum să stabilești necesarul caloric zilnic, cum să-ți gestionezi gustările, să bei suficientă apă în fiecare zi și să adaugi câte puțină mișcare fizică în viața ta.

Strategii pentru a slăbi sănătos

În acest articol vom descoperi care sunt principalele 5 strategii pentru a slăbi sănătos, pe care se bazează programul NutriFitUp.

1. Stabilirea unui obiectiv realist

Primul pas în procesul de slăbire este să stabilești un obiectiv realist. Pentru a face asta, e nevoie să știi că un om cu o greutate mai mare decât cea recomandată ar trebui să slăbească între 0,5 – 1 kg pe săptămână. Dacă persoana suferă de obezitatea, numărul de kilograme va fi mai mare, dar ritmul va fi același.

Astfel, dacă vrei să aproximezi câte kilograme îți propui să slăbești până la finalul unei luni, trebuie să iei în calcul aceste cifre.

2. Adoptarea unei diete echilibrate

Următorul pilon al strategiei este găsirea dietei echilibrate care să-ți însănătoșească organismul/ să-l mențină sănătos, în timp ce te conduce către obiectivul tău. Nu apela imediat la sfaturile prietenelor sau la cele mai cunoscute diete de pe internet, cu atât mai puțin la curele de slăbire rapide. Acestea te vor ajuta să slăbești pe termen scurt și îți vor afecta metabolismul pe termen lung, adică organismul tău va deveni din ce în ce mai puțin receptiv la încercările de a slăbi, din cauza șocurilor la care e supus.

O dietă echilibrată te va ajuta să înlocuiești alimentele dăunătoare cu cele nutritive, să adaptezi cantitățile în funcție de necesarul caloric pentru a slăbi, să pregătești meniuri care acoperă toate grupele alimentare și îți va asigura aportul normal de macro și micronutrienți.

5 strategii simple pentru a slabi sanatos si a te 8613952
Preparing healthy meals in home kitchen. Health-conscious changes, weight loss, detox, diet, New Years resolutions kick in.

3. Introdu puțină mișcare în viața ta

Chiar dacă nu-ți place să faci sport, poți face mai multă mișcare prin adoptarea unor obiceiuri simple. Spre exemplu, obișnuiește-te să urci și să cobori pe scările normale, mergi o stație pe jos, fă câteva rotiri de încheieturi, ridicări de picior, de brațe în timpul zilei, poate câteva abdomene în unele zile din săptămână…

Dacă ai și un sport care îți place și pentru care ți-ai dorit mereu să găsești timp, acum e momentul potrivit. Poate fi orice: dans, înot, alergat, arte marțiale, plimbări, ciclism etc.

4. Dezvoltă un plan de acțiune

Pentru a avea claritate asupra drumului pe care-l ai de parcurs și a vieții pe care-ți dorești să o trăiești, e foarte important să-ți faci un plan. Din punct de vedere alimentar și al exercițiilor fizice va fi destul de ușor datorită cărților. După ce le parcurgi și înțelegi cum vor arăta mesele de acum înainte, vei avea o listă clară de cumpărături pentru fiecare săptămână. Următorul pas e să stabilești și un volum de mișcare săptămânal: să urci scările de 5 ori în prima săptămână, spre exemplu. Aici depinde și de nivelul la care ești în prezent. Dacă deja faci sport, îți va fi ușor să continui și să adaugi exerciții noi. Dacă nu ai mai făcut sport de mult timp sau faci din când în când, îți sugerez să introduci acest obicei treptat, prin astfel de obiceiuri săptămânale. Dacă te ajută să îți propui exact ziua și ora la care faci o formă de mișcare, e foarte bine. Dacă ai un program foarte încărcat, e foarte eficientă metoda cu stabilirea unui volum săptămânal – pentru început.

Când îți faci planificarea, nu uita de somn. Toate eforturile tale se vor stinge înainte să se concretizeze, dacă nu dormi suficient. Oboseala îți va scădea voința, abilitatea de a lua decizii bune și de a implementa obiceiuri noi în viața ta.

5. Menține sub observație dimensiunile porțiilor

E util să ai întotdeauna în minte câte calorii ai stabilit să mănânci zilnic și să-ți cântărești deciziile culinare în funcție de asta atunci când apar tentațiile în timpul ieșirilor în oraș, momentele de anxietate, de oboseală – mâncatul compulsiv. În timp, acest lucru va face parte din felul tău de a fi, îți va veni natural fiindcă vei începe să te simți foarte bine cu noua ta greutate și condiție fizică! Din momentul în care vei simți plăcerea unui tonus de invidiat, a libertății de mișcare, a stimei de sine crescute, toate într-un corp sănătos și cu o minte limpede, nu vei mai dori să revii niciodată la vechile obiceiuri și trăiri.

Prin urmare, slăbitul sănătos e cea mai bună alegere dacă-ți dorești un corp frumos și sănătos pe termen lung. Să slăbești ușor și fără dietă nu e un mit, nici o magie. Înseamnă, de fapt, să alegi un stil de viață care te va ajuta să slăbești armonios, iar această decizie îți va transforma tot restul vieții într-o experiență frumoasă, îți va da un tonus la care poate nici nu visezi, te va face mai puternică, mai încrezătoare și îți va proteja sănătatea pe tot acest parcurs. Alege un ghid care să conțină rețete sănătoase din toate grupele alimentare, care acoperă toți macro și micronutrienții, vitaminele și mineralele necesare organismului și care te ajută să incluzi și exercițiile fizice ușoare în programul tău, să-ți faci o planificare bună și să-ți stabilești obiective realiste.

Concentrează-te pe proces, păstrează în suflet ce e mai bun din fiecare zi și, înainte să-ți dai seama, vei scoate la lumină exact femeia care-ți dorești să fii! Și.. care, de fapt, a fost întotdeauna în interiorul tău.