Ești Sănătos

8 semne pe care ți le dă CORPUL când trebuie să mergi la MEDIC

8 31

Corpul nostru este un mecanism perfect în care se petrec multe lucruri în același timp. Uneori ne dă indicia că are nevoie de ajutor care, dacă sunt ignorate, pot duce la numeroase probleme de sănătate mai serioase. Iată câteva dintre lucrurile la care ar trebui să fii atentă:

8. Insomnie, iritabilitate, crampe la picioare

Dacă ai aceste semne, corpul tău are nevoie de magneziu și potasiu. Pentru a obține aceste elemente vitale, mănâncă în fiecare zi roșii, portocale, banane, spanac.

7. Piele uscată

Uscarea pielii poate semnifica o lipsă a vitaminei E. Prin urmare, ar trebui să mănânci mai multe legume, nuci, pește și ulei.

6. Poftă de dulce

Dacă simți dintr-o dată o dorință puternică de a mânca dulce, atunci stresul, depresia sau epuizarea ar putea fi de vină. Corpul tău s-ar putea să îți ceară glucoză. Mănâncă ceva dulce, dar ca să eviți să te îngrași, cel mai bine ar fi să alegi niște ciocolată neagră sau miere.

5. Dorința de a mânca gheață

Dacă te trezești cu pofta de a mânca gheață, atunci ai anemie – deficiență de fier. Cele mai bune surse de fier sunt carnea de vită, ouăle și moluștele. Totuși, e mai bine să mergi la medic dacă vrei să mănânci gheață și nu ai energie.

Anemia este o boală care apare atunci când în corpul tău nu sunt suficiente celule roșii sau hemoglobin. Hemoglobinele sunt principalele componente ale celulelor roșii. Dacă nu ai suficiente celule roșii, celulele din corpul tău nu primesc suficient oxigen. Anemia cauzată de deficiența de fier apare din cauza lipsei acestui mineral. Fără el, corpul nu poate produce suficiente hemoglobine pentru celulele roșii ale sângelui. Cauzele acestei anemii pot fi: dieta săracă în fier, cerințele metabolice ale sarcinii și alăptării, menstruația, donarea de sânge frecventă etc. Simptomele cele mai comune sunt: oboseala rapidă și lipsa energiei, ritm rapid al bătăilor inimii, dificultăți de respirație și dureri de cap, dificultate la concentrare, amețeală, piele palidă, crampe la picioare, insomnia.

4. Îți sângerează gingiile

Sângerarea bruscă sau constantă a gingiilor atunci când te speli pe dinți e un semn că îți lipsește vitamina C. include în dieta ta fructe citrice, spanac, ardei gras roșu și verde, roșii, varză, conopidă și broccoli.

3. Unghii și păr fragil

Corpul îți spune că îți lipsește vitamina B. Bea mai mult lapte și mănâncă alge marine și ciuperci.

2. Inele în jurul irisului

Asemenea inele ar putea să apară la oamenii de peste 50 de ani, iar asta e normal. Totuși, dacă apare la o persoană mai tânără, acesta e un semn al unui nivel ridicat de colesterol. Cel mai bine ar fi să discuți cu un medic despre asta.

1. Picior grecesc

Piciorul grecesc are al doilea deget mai mare decât primul – acest lucru ar putea cauza disconfort. S-ar putea să fie nevoie să fii atent/ă la un anumite tipuri de încălțăminte.