Ești Sănătos

9 semne că ai probleme de sănătate! Schimbări corporale care te anunță! Pe primul, multe persoane îl ignoră

preview 27119565 1200x630 99 1540806128

Cu toate că alergiile alimentare au devenit o problemă frecventă în societatea contemporană, multe persoane nu conștientizează că suferă de intoleranță la lactoză sau la gluten. Aceste afecțiuni, deși pot fi considerate comune, pot cauza probleme serioase de sănătate.

Iată care sunt semnele principale care pot indica o astfel de problemă și care necesită o acțiune imediată:

Este important să menționăm faptul că intoleranța la gluten nu este într-adevăr o alergie obișnuită, ci mai degrabă un semnal că organismul tău se luptă cu procesul de digestie.

Iată care sunt primele semne:

Migrenă cronică: Persoanele cu intoleranță la lactoză sau gluten pot experimenta migrene cronice, care apar de obicei la 30 – 60 de minute după masă. Dacă te confrunți cu dureri de cap puternice după mese, este posibil să ai intoleranță la gluten.

Mâncărimi ale pielii: Indigestia poate fi asociată cu mâncărimi, acnee și iritații ale pielii uscate.

Fibromialgie: Această afecțiune, cunoscută și sub numele de reumatism al țesuturilor moi, afectează în special femeile. Simptomele includ dureri în mușchi, tendoane și ligamente.

Intoleranța la lactoză: Printre cele mai comune simptome ale intoleranței la lactoză se numără arsuri la stomac, balonare și senzația de greață, care apar imediat după consumul de produse lactate.

Picioare umflate: Umflarea picioarelor poate fi un semn al intoleranței la lactoză.

Oboseală cronică: Chiar și cu 8-9 ore de odihnă pe noapte, persoanele cu intoleranță la gluten pot experimenta oboseală cronică.

Schimbări de dispoziție: Acestea pot fi asociate cu intoleranța la glucoză și pot fi semnul unui prediabet, motiv pentru care trebuie luate în considerare cât mai curând posibil.

Arsuri stomacale: Acestea pot fi un semn evident al intoleranțelor alimentare, manifestându-se ca dureri cauzate de digestie inadecvată.

Amețeală: Mulți oameni cu intoleranță la glucoză se confruntă cu senzația de amețeală după masă.

Umflarea picioarelor, articulațiilor sau șoldurilor: Acesta este un alt semn asociat cu intoleranța la glucoză.

Este esențial să fii conștient de aceste semne și să consulți un specialist pentru a obține diagnosticul și tratamentul adecvat, dacă este necesar.