Ești Sănătos

9 tipuri de masaj care vă pot ajuta cu dureri de spate și gât

tipuri

Toți ne simțim uenori obosiți și trebuie să ne relaxăm. Aici intră masajul! Este o soluție bună și vă poate ușura durerea din spate și gât și vă va aduce pacea minții. Masajul este foarte eficient în reducerea durerii, în special de spate și gât. Deci, hai să discutăm în continuare despre câteva tipuri de masaje pe care le puteți utiliza pentru a atenua durerea gâtului și a spatelui.

1. Pentru a vă relaxa și pentru a scăpa de durerea umerilor și a gâtului cu ajutorul punctelor de presiune.

Se pare ca acupresura si reflexologia lucreaza la reducerea durerii in 9 din 10 studii. Puteți masura punctele de presiune care sunt conectate la spate. Există multe puncte pe corpul dvs., deci înainte de a face acest lucru consultați un specialist. Există câteva puncte pe care le puteți folosi pentru a vă relaxa gâtul, spatele sau întregul corp.

2. Îndepărtați durerea de spate cu mingi de tenis.

Durerile de spate pot fi cauzate din numeroase motive care includ, în general, mușchii excesivi și starea proastă. Pentru a atenua durerea, puteți încerca masajul cu mingi de tenis. Pentru a vă relaxa spatele și a ușura durerea, aveți nevoie doar de câteva bile de tenis!

Stai pe spate. Genunchii ar trebui să fie îndoiți și picioare pe pământ.Ridicați șoldurile și plasați 2 bile de tenis sub spate.Stați liniștit timp de 60 de secunde.Vă puteți juca cu mutarea bilelor pentru a viza diferite zone musculare și pentru a găsi diferite puncte de tensiune.De exemplu, puteți să vă deplasați în jos și în sus. Aveți grijă să nu vă răsturnați sau să apăsați coloana vertebrală în mingea de tenis.

3. Scoateți durerea în gât și spate cu un prosop fierbinte.

Pentru acest masaj ai nevoie doar de un prosop! Pur și simplu încălziți prosopul și, în timp ce este fierbinte, utilizați-l pentru a vă ușura spatele. Pentru a face acest lucru trebuie să:
Luați un prosop moale și răsuciți-l într-o formă groasă de împletitură.Plasați-l în spatele gâtului, ținând un capăt în fiecare mână.Îndepărtați banda în sus și în jos pe gât, aplicând o presiune moderată.Puteți repeta tratamentul de 2 sau 3 ori.

4. Scăpați de durerile de la nivelul spatelui.

Mușchii din partea superioară a spatelui sunt solicitați foarte tare și puteți să vă ușurați uneori tensiunea din ei.
Împingeți brațul stâng ușor în jos pentru a aplica presiune pe locul perturbator.Mențineți presiunea până când simțiți eliberarea punctului de declanșare. Petreceți cel puțin 30 de secunde pe fiecare loc. Mutați-vă prin mușchii care înconjoară scapula și aplicați presiune la alte puncte de declanșare. Dar aveți grijă să nu aplicați prea multă presiune.

5. Masaj Shiatsu.

Shiatsu face parte din medicina japoneză și chineză. Se traduce în “presiunea degetului”. Aceasta este o tehnică veche frumoasă. Terapistul folosește degetele și palma mâinilor pentru a pune cantități diferite de presiune asupra grupurilor musculare pentru a ajuta la vindecarea și corectarea defecțiunilor interne . Utilizează punctele de acupressură în mușchii tensionați pentru a elibera energie blocată și durerea.

6. Masaj cu pietre la cald.

După cum sugerează și numele , pietre calde netede sunt plasate pe punctele cheie ale corpului și căldura lor ajută la îndepărtarea tensiunii musculare și la înmuierea lor. Căldura din pietre ușurează accesul terapeutului la straturile musculare mai profunde și înlătura durerea.

7. Masaj Potli.

Venind din medicina ayurvedica indiana , terapia cu masaj Potli implica folosirea plantelor vechi pentru a ajuta la relaxarea si vindecarea tesuturilor din adancul interior. Se efectuează folosind pungi încălzite de plante medicinale (denumite “potli”), împreună cu ulei de întinerire – frecare și aplicarea presiunii cu taluzul pe zonele musculare tensionate. Plantele diferite au beneficii variate. Este atat de relaxant si cu siguranta merita incercat!

8. Masaj Thai.

Mulți dintre noi cred că acest lucru a fost creat în Thailanda. Dar, de fapt, el a provenit din India acum 2500 de ani și numai atunci a fost adoptat în Thailanda.Este o formă de masaj uscat, cu haine și implică întinderea treptată a corpului împreună cu un masaj de bază.Tehnica găsește puncte tensionate în organism și ajută la relaxarea muschilor cu poziții inspirate de yoga pentru a le face mai mobili.

9. Masaj de țesut.

Masajul de țesut adânc este utilizat în mod obișnuit pentru a trata problemele musculo-scheletice, cum ar fi leziunile sportive.În timpul efectuării masajului de țesut profund, terapeutul se concentrează asupra grupului țintă muscular pentru a elibera tensiunea cronică. Se aplică o presiune mai mare pentru a scăpa de durere, folosind palmele, antebrațele și chiar și coatele.Acest masaj trebuie făcut numai sub îndrumarea unui expert terapeut.