Ești Sănătos

A cumpărat cu 7 lei o imagine veche dintr-un târg de vechituri, i se părea frumoasă, dar când a ajuns acasă și-a dat seama ce se întâmpla: ,,De acum sunt un om bogat, nu-mi mai trebuie nimic!!”. Uite ce era bărbatul din poză

billy 740x424 1

În 2010, Randy Guijarro a găsit această fotografie veche într-un magazin de antichități din California. Omului i s-a părut că pur și simplu arată bine, că e o imagine frumoasă, așa că a cumpărat-o pentru doar 7 lei.

Însă când a aruncat o privire mai atentă la culoarea stranie a imaginii, a devenit suspicios, și-a dat seama că ar putea valora mult mai mult decât crede, dar în niciun caz nu și-ar fi putut imagina care e suma…

Când a ajuns acasă, Guijarro s-a uitat la imagine la microscop, și, în colțul din stânga jos, a observat un bărbat care semăna cu Henry McCarty, cunoscut mai ales după porecla Billy the Kid, un pușcaș celebru în America, a devenit la un moment dat cel mai căutat bărbat din țară datorită faptelor sale nelegiuite.

Bărbatul care a cumpărat din greșeală imaginea a fost uimit de descoperire și a început să caute mai multe informații pe internet despre Billy the Kid și gașca lui. Așa a descoperit că în imagine exista nu doar portretul lui Billy, ci și cele ale lui O’Folliard și Charlie Bowdre, ambii membrii ai bandei lui de nelegiuiți. Toți trei erau în imagine!

În cursul a cinci ani din acel moment, Guijarro a lucrat cu mai mulți istorici, iar împreună i-au identificat pe toți cei 18 oameni din imagine. Astfel, acum, imaginea pe care la un moment dat a cumpărat-o cu 2 dolari, echivalentul a 7 lei, valora în jur de 5 milioane de dolari!

61730123

In fotografia realizata in 1878 apare Billy the Kid, un celebru talhar din Vestul Salbatic american. Compania care a autentificat poza sustine ca aceasta ar putea valora 5 milioane de dolari si se ocupa in prezent de vanzarea ei.

Aceasta este cea de-a doua fotografie in care apare cel cunoscut drept unul dintre cei mai tineri criminali din Vestul Salbatic. Cealalta imagine a fost vanduta in 2011 cu 2,53 milioane de dolari.

Randy Guijarro, cel care a cumparat poza acum 5 ani, cu doar 2 dolari, spune ca nu a stiut cine se afla in imagine si ca s-a decis in ultima secunda sa o cumpere. „Mai aveam cativa dolari la mine si am hotarat sa cumpar trei fotografii vechi” a explicat el.

Despre legendarul bandit al Vestului Salbatic, se povesteste ca a furat sute de cai si de vite, ca a evadat din inchisoare de nenumarate ori si a ucis 21 de oameni. Nu se stie cu certitudine cat este adevar si cat legenda. Vanatoarea intreprinsa de Seriful Pat Garrett impotriva talharului Billy The Kid este una dintre povestile clasice ale Vestului Salbatic.