Ești Sănătos

A mancat in fiecare zi cate o lingura de miere cu usturoi. Rezultatele te vor face sa incerci si tu

Lemon Garlic Dressing e1652347428547 750x375 1

Usturoiul și mierea sunt două ingrediente cu proprietăți terapeutice recunoscute încă din Antichitate. Acestea pot fi consumate separat, dar și împreună, formând un remediu natural puternic. În acest articol, vom discuta despre beneficiile consumului de usturoi cu miere și cum această combinație poate susține sănătatea organismului.

Usturoiul și mierea sunt bogate în substanțe nutritive și antioxidanți care pot ajuta la combaterea inflamației și a infecțiilor. Usturoiul conține alicină, o substanță activă cu proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice. În același timp, mierea este cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene și antiinflamatoare, precum și pentru conținutul ridicat de antioxidanți și vitamine.

Combinația de usturoi și miere poate ajuta la:

Îmbunătățirea imunității – Usturoiul și mierea au proprietăți imunostimulatoare, ceea ce înseamnă că ajută la întărirea sistemului imunitar și la prevenirea îmbolnăvirilor.

Tratarea tusei și răcelii – Usturoiul și mierea pot fi utilizate împreună pentru a calma tusea, datorită proprietăților lor antiinflamatoare și antibacteriene. În plus, această combinație poate ajuta la reducerea secrețiilor nazale și la ameliorarea congestiei nazale.

Reducerea inflamației – Usturoiul și mierea au proprietăți antiinflamatoare și antioxidante, ceea ce le face utile în tratamentul afecțiunilor inflamatorii, cum ar fi artrita și bolile inflamatorii intestinale.

Reducerea nivelului de colesterol – Usturoiul poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sânge, ceea ce poate preveni bolile de inimă și accidentele vasculare cerebrale. În plus, mierea poate ajuta la reducerea nivelului de trigliceride din sânge și la creșterea nivelului de colesterol bun (HDL).

Îmbunătățirea sănătății digestive – Usturoiul și mierea pot ajuta la reducerea inflamației din tractul digestiv și la îmbunătățirea digestiei. Această combinație poate fi utilă în tratamentul bolilor digestive, cum ar fi gastrita și ulcerul gastric.

Există mai multe moduri de a consuma usturoiul cu miere. Una dintre cele mai simple metode este să mâncați un cățel de usturoi înmuiat în miere în fiecare dimineață pe stomacul gol. De asemenea, puteți face un sirop de usturoi și miere sau puteți adăuga usturoiul tocat în mâncărurile preparate cu miere