Ești Sănătos

A murit unul dintre cei mai dedicați medici din România! Avea doar 40 de ani și era un înger păzitor al bolnavilor de cancer

1a51da18 8e55 4dae 94b4 2184d5f5697b

Silvia Coman a salvat sute de pacienți bolnavi de cancer și în același timp lupta pentru viața ei. După o luptă lungă, a fost răpusă de melanom malign, boala nemiloasă cu care a fost diagnosticată în 2016.

​Silvia Coman a fost nu doar un medic care încerca să salveze viața copiilor grav bolnavi, dar și un psiholog pentru părinții îndurerați, oferindu-le cunoștințele și sprijinul necesar într-un moment de disperare.

Silvia a fost un medic dedicat, o mamă a doi copii și un om cu suflet mare. Pierderea ei a lăsat un gol imens în inimile apropiaților. Mai multe mesaje de condoleanțe au fost postate de colegi și prieteni pe paginile de socializare:

„Nici o despărțire nu este ușoară ! Mai ales atunci când cel care pleacă îți este prieten, coleg, camarad….Lasă un gol uriaș, accentuat de părerea de rău că nu ai dat mai mult timp celui care a plecat , ca nu ai fost întotdeauna acolo când a avut nevoie de sprijin !!!! Zbor lin, Silvia ! Se pare că Dumnezeu te iubește la fel de mult cât te-au iubit oamenii în scurta ta călătorie pe Pământ ! În memoriam Silvia Coman!”;

„Drum lin, Silvia! Înger pe pământ e puțin spus. A plecat dintre noi un salvator. Navigator de pacienți (majoritatea bolnavi sau suspecți de cancer). Când panica te blochează, Silvia îți dădea opțiuni și soluții. E o activitate aproape imposibilă pentru majoritatea dintre noi. Silvia răspundea oricui și oricând. Un munte de minune!”; 

„Medic, mamă a doi copii, frumoasă ca un înger – o frumusețe strălucitoare, și fizică, și sufletească – luptătoare curajoasă și iubitoare, dedicată 1000% celor care, aflați în fața unor diagnostice crunte, căutau îndrumare”, este o parte din mesajul publicat pe pagina Asociației Magic. 

„Câteodată aripile unor oameni care obișnuiesc să îi ridice pe alții devind de plumb. Dumnezeu să te odihnească în pace, dragă Silvia, a scris fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

În urmă cu doi ani, familia și prietenii Silviei au cerut ajutorul tuturor românilor care puteau dona bani pentru a-i prelungi viața, scrie redactia.ro. Medicul a avut nevoie de sprijin financiar pentru a continua tratamentul pentru cancer, iar românii au răspuns apelului. Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor, boala a progresat.

După ce a fost diagnosticată cu melanom malign în stadiul III, Silvia a suferit recidive și metastaze care au necesitat tratamente dure și intervenții chirurgicale. În 2019, cancerul a revenit cu metastaze pulmonare care s-au extins ulterior la creier. Ea a suportat o operație pe creier și radioterapie stereotactică.