Ești Sănătos

Acest FRUCT BANAL te ajută să ai imunitatea de fier. Iată cum se prepară

pomegranate 3977500 1280 1170x780 1

Foarte hrănitoare, rodia este un super aliment. Prin mineralele, vitaminele, fibrele, dar mai ales antioxidanţii pe care îi conţine, acest fruct este supranumit pe bună dreptate “fructul vieţii”. Iar sucul de rodie ţine la distanţă bolile de inimă, te scapă de stres şi fortifică sistemul imunitar.

Datorită conţinutului de antioxidanţi al rodiilor, acest fruct fortifică sistemul imunitar şi ne ajută să evităm bolile, în special pe timp de iarnă. Consumat toamna, sucul de rodie ajută la prevenirea gripelor, a răcelilor şi a infecţiilor.

Sucul de rodie este foarte benefic pentru ficat deoarece îl fortifică şi facilitează eliminarea toxinelor. Acest beneficiu se aplică şi sângelui, pe care sucul de rodie îl poate detoxifica şi purifica. Consumul unui pahar de suc de rodie pentru o perioadă de trei luni de zile îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Fiind bogată în acid citric, potasiu şi apă, această băutură susţine eliminarea fluidelor în exces şi funcţia renală. Consumă suc de rodie dacă suferi de hipertensiune arterială, hiperuricemie sau pietre la rinichi.

Sucul de rodie poate reduce nivelul de colesterol şi previne declanşarea unor boli ca hipertensiunea arterială, dacă este consumat de mai multe ori pe săptămână. Mai mult, îţi reduce riscul de a suferi de ateroscleroză. Rodiile împiedică formarea plăcii ateromatoase pe pereţii arterelor, prevenind rigidizarea acestor vase. Datorită conţinutului său ridicat de potasiu, sucul de rodie este ideal pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială. Acest suc conţine oxid de azot şi poate relaxa muşchii, stimulând vasodilatarea şi reglând circulaţia sanguină.