Ești Sănătos

Acest lucru iti afectează zi de zi silueta: „Orice ai manca gata ambalat are multe calorii”

orig

Medicul nutriționist Mihaela Bilic ne sfătuiește să nu renunțăm la mâncarea gătită nici măcar atunci când ținem dietă. Cu toate acestea, trebuie să fim extrem de atenți la felul în care o pregătim și la modul o consumăm.

Multe persoane au impresia că mâncarea gătită în casă îngrașă, dar nutriționistul atrage atenția asupra unei greșeli pe care unii o fac. Modul în care preparăm mâncarea este extrem de important, iar un singur ingredient adăugat în exces în mâncare poate duce la kilograme în plus.

„Nimic nu se compară cu mâncarea gătită când vine vorba de preparate echilibrate și sănătoase. Orice ai manca gata ambalat dintr-un pachet sau orice pui la repezeală pe pâine din frigider are volum mic și multe calorii.

Orice poți mânca rece în picioare, în mașină sau în canapea la televizor îngrașă mai tare decât o farfurie de ciorbă sau de tocăniță.Pentru cei care vor să slăbească există chiar recomandarea să nu aibă la îndemână decât mâncare care trebuie gătită/încălzită/mâncată cu tacâmuri”, a scris Mihaela Bilic, pe Facebook.