Ești Sănătos

Alocatiile nu se dubleaza de la 1 august. Cat primesc copiii

download 87

Joi, 16 iulie, Premierul Ludovic Orban a facut un anunt care va afecta de milioane de copii din Romania. Parintii sperau ca, de la 1 august, copiii lor vor primi mai multi bani de la stat.

Sedinta conducerii centrale a PNL a avut joc joi, 16 iulie. In urma careia, premierul Ludovic Orban a venit cu un anunt foarte important pentru romani: alocatiile copiilor nu se vor dubla de la 1 august, asa cum ar fi trebuit si asa cum era prevazut in lege. Cauza pe care a invocat-o prim-ministrul Romaniei se justifica prin faptul ca nu exista suficienti bani la bugetul de stat.

Curtea Constitutionala a respins miercuri sesizarea inaintata de Gurvern decizand ca alocatiile trebuie dublate de la 1 august.

“Vom gasi o solutie impreuna cu Ministerul Muncii, cu Ministerul de Finante, analizam variantele pe care le avem la dispozitie, dar vom adopta o solutie care sa duca la cresterea alocatiilor, dar nu la dublarea imediata, pentru ca nu avem resursele financiare necesare dublarii acum a alocatiilor. Obiectivul nostru este ca in maximum doua saptamani sa adoptam aceasta solutie”, a declarat premierul Orban.

Adversarii liberalilor, adica cei din Partidul Social Democrat, au amenintat ca vor depune o motiune de cenzura pentru a inlatura Cabinetul Orban daca Guvernul nu respecta legea si nu dubleaza alocatiile copiilor.