Ești Sănătos

„Am băut ceai de lămâie și ghimbir timp de două săptămâni și iată ce a făcut pentru sănătatea mea”

c

Reporterul de sănătate Fiona Callingham a pus la încercare beneficiile de protecție a imunității ale acestei băuturi calde.

Ne apropiem tot mai mult de lunile de iarnă acum, fie că ne place sau nu.

Și pentru mulți dintre noi, inclusiv pentru mine, aceasta aduce adesea o doză de boli sezoniere.

Având de curând de suferit din cauza unei perioade de sănătate precare, care a inclus testarea pozitivă pentru Covid și recuperarea după o intervenție chirurgicală laparoscopică, eram mai hotărâtă ca niciodată să nu las vremea rece să-și facă de cap cu starea mea de sănătate și bunăstare.

Cu săptămâni în urmă am încercat ceaiul de turmeric, să văd dacă ar putea ajuta la ameliorarea balonării postoperatorii pe care o experimentam.

În timp ce efectele nu păreau concrete, aceasta a stârnit o altă idee – există alte băuturi calde pe care le-aș putea încerca pentru a-mi îmbunătăți sănătatea?

Cu mulți dintre prietenii mei confruntându-se în prezent cu răceli și gripă, am căutat modalități de a-mi consolida sistemul imunitar.

Am vorbit cu mai mulți experți care au recomandat combinarea lămâiei și a ghimbirului ca modalitate de a preveni bolile nedorite.

Matt Durkin, expert în vitamine la Sealions, a explicat: „Atât lămâia, cât și ghimbirul sunt bogate în antioxidanți și vitamina C, care pot ajuta la întărirea sistemului imunitar.

„Vitamina C susține producția de globule albe, esențiale pentru combaterea infecțiilor.”

De asemenea, a remarcat că ghimbirul ar putea ajuta la probleme digestive precum greața, indigestia și balonarea, precum și inflamația.

Acest lucru părea ideal pentru mine să încerc, deoarece o intervenție chirurgicală abdominală la care am fost supusă la începutul lunii septembrie îmi cauzează în continuare balonare nedorită și dureri în acea zonă.

Matt a adăugat: „Atunci când este consumată zilnic sub formă de băutură caldă, combinarea lămâiei și a ghimbirului poate avea mai multe efecte pozitive.

Acestea pot include îmbunătățirea digestiei, întărirea imunității și posibila gestionare a greutății. Cu toate acestea, extinderea acestor schimbări poate varia de la o persoană la alta.”

Dr. Claire Marie Thomas, de la Evergreen Life, a susținut afirmațiile lui Matt despre beneficiile pe care le-ar putea avea băutura asupra sistemului nostru imunitar, precum și asupra sistemului digestiv.

A explicat în detaliu suplimentar: „Sucul de lămâie ar putea ajuta la stimularea nivelurilor de acid gastric, ceea ce este important pentru sănătatea intestinelor.

„Dacă stomacul tău nu produce în mod persistent suficient acid gastric, acest lucru poate afecta capacitatea ta de a digera și absorbi în mod corespunzător nutrienți, cum ar fi vitamina B12.”

Acest lucru a fost deosebit de interesant pentru mine, deoarece acum câțiva ani am devenit deficientă în vitamina B12 și am fost dependentă de suplimente zilnice de atunci.

Înfiptă de acest sfat, am găsit o rețetă simplă pentru o băutură de lămâie și ghimbir.

Acest lucru implică stoarcerea unei jumătăți de lămâie într-o ceașcă și adăugarea de rădăcină de ghimbir feliată și apă fierbinte.

Am lăsat-o să se odihnească timp de trei minute pentru a se infuza înainte de a o bea. Pentru a încerca să obțin cele mai bune rezultate pe o perioadă de două săptămâni, am băut aceasta de două ori pe zi – în primul rând dimineața și înainte de culcare seara.

Unele rețete recomandă adăugarea de miere în băutură pentru dulceață, dar am constatat că gustul este bun și fără.

Desigur, nu mă așteptam să observ schimbări bruste în starea mea de sănătate, dar am continuat cu rutina mea tipică ca de obicei – în ceea ce privește tipul de mâncare pe care-l mâncam și când mergeam la culcare.

În prima săptămână a încercării, am avut dureri de stomac – rezultatul persistent al intervenției chirurgicale pe care am suferit-o pentru îndepărtarea țesutului endometrial din anumite părți ale corpului.

Acestea au scăzut aproximativ o săptămână mai târziu – deși anterior fuseseră sporadice, deci nu este clar dacă acest lucru a fost influențat de ghimbir sau nu.

Pe lângă aceasta, unele dintre balonările pe care le suferisem au fost ameliorate, dar din nou este greu de spus dacă acest lucru a fost doar parte a procesului natural de recuperare.

Scopul meu inițial pentru această încercare a fost însă să evit orice formă de boală sezonieră, și în acest sens a fost un succes.