Ești Sănătos

Am slăbit 40 de kilograme și mă mențin de 8 ani. Iată ce nu îți spune nimeni despre cum să te menți după ce ai slăbit!

sfaturi slabit kilograme

Nu este niciodată ușor să slăbești, cu atât mai mult să te menți, după ce ai slăbit! Sunt o femeie care nu cunoștea prea multe despre arta gătitului și obișnuiam să consum destul de multe alimente semipreparate. Îți dai seama că eram destul de plinuță…

Ei bine, până când am ajuns să trec de la mărimea XL la S și pot spune cu mândrie că îmi mențin greutatea! Am început prin a face schimbări în viața mea, educându-mi papilele gustative. Pentru a te ajuta și pe tine, m-am hotărât să îți prezint pașii pe care eu i-am urmat și lecțiile pe care le-am învățat.

1. Ai răbdare!

Atunci când am început să slăbesc, pot spune că în primele luni dădeam destul de ușor jos, însă la un moment dat, totul a început să încetinească, devenind astfel frustrată. Acela este momentul când nu trebuie să cedezi, când trebuie să îți spui că nu ai slăbit atât degeaba și că lucrurile vor lua o întorsătură în favoarea ta.

Chiar și azi, când am o problemă peste care cred că nu pot trece, mă gândesc la impasul din timpul curei de slăbire și îmi dau seama că toate au o rezolvare în cele din urmă.

2. Sărbătorește micile victorii

Obișnuiam să mă întâlnesc cu persoane care treceau prin aceleași etape de slăbire și să ne bucurăm de reușite. La început ziceam, ei am slăbit 1 kg, nu-i mare lucru, încearcă să nu faci aceeași greseală pe care am făcut-o eu! Atunci când vine vorba de scăderea în greutate, orice kilogram în minus contează! Este important să vezi cum pantalonii îți vin din ce în ce mai bine sau reușești să porți o fustă în care nu ai încăput niciodată. Acestea sunt micile victorii despre care vorbeam!

3. Modelează-ți gândirea!
Pe durata acestei experiențe am învățat că nu este suficient să îți detoxifici doar organismul, trebuie săfaci același lucru și cu mintea ta.
Scapă de gândirea negativă și concentrează-te pe gânduri care duc la un rezultat pozitiv. De asemenea, scoate-ți din minte orice gând legat de consumul alimentelor nesănătoase! Antrenează-ți mintea să reușească, să poată înlătura aceste pofte!

Gândește-te numai cât de dăunătoare sunt alimentele procesate și cât de mult rău îți pot face. Dacă simți nevoia să îți iei un scurt concediu de la serviciu pentru a începe o astfel de schimbare în viața ta, fă-o!

4. Ține un jurnal alimentar!

Poate fi destul de greu să faci asta, însă asigură rezultatele dorite! Vei fi surprins să realizezi câte lucruri consumi într-o zi. Dacă nu le notezi, nu poți fi conștienta de asta…

De fapt, jurnalul alimentar ajută creierul să proceseze ideea de schimbare, de necesitate a consumului de alimente sănătoase. Pot spune că eu chiar și acum păstrez un jurnal alimentar zilnic, astfel știu sigur că nu mă abat de la stilul de viață sănătos, cu care m-am obișnuit.

5. Ai încredere!

Eu sunt genul de persoană introvertită, iar înainte să pierd aceste kilograme nu aveam deloc încredere în mine. Evitam chiar și să mă privesc în oglindă…

Pot spune că slăbitul mi-a redat viața! Simt că acum sunt atrăgătoare pentru cei din jur, nu se mai uită nimeni la mine cu milă și mă pot privi în oglindă! Da, mă privesc și sunt mândră de ceea ce văd!

Ai încredere că și tu vei reuși, eu sunt sigură de asta!

Acum, dând timpul în urmă, pot spune că am trecut prin foarte multe etape, pentru a ajunge cine sunt azi, însă nu te întoarce din drum, nu ceda și dorește-ți să fii sănătos! Kilogramele în plus nu presupun doar un aspect fizic neplăcut, ci și un organism bolnav. Propune-ți să te schimbi și așa va fi!