Ești Sănătos

Atenție! Cireșe toxice ajunse pe piața din România. Pot afecta grav ficatul și rinichii. Cum le recunoști

cirese2 1000

Toți românii trebuie să aibă mare grijă la cireșe. Aceste fructe pot fi considerate foarte toxice dacă sunt tratate cu anumite substanțe.

Cireşele din Turcia tratate cu Imazalil şi Thiabendazon, substanţe considerate toxice, dar cu recomandarea de a nu le fi consumată coaja, au fost puse în vânzare în România. Directorul general în ANPC Paul Anghel reaminteşte că legislaţia europeană interzice folosirea acestor substanţe în agricultură, iar consumul poate afecta ficatul şi rinichii.

„Citiţi cu atenţie eticheta produselor pe care doriţi să le achiziţionaţi şi e bine sa ştiţi că: portocalele si citricele conservate cu IMAZALIL sunt foarte periculoase pentru consumul uman. THIABENDAZOL-IMAZALIL sau E233 acoperă coaja citricelor, este folosită pentru combaterea bolilor la plante si are o actiune fungicidă”, afirma atunci Anghel, prezentând şi o etichetă de citrice provenite din Turcia, pe care era menţionată substanţa.

Dr. Adina Alberts trage un semnal de alarmă!
”TREBUIE SĂ ȘTIM CE MÂNCĂM!
Am făcut pt dvs o comparație simplă, între o cireașă din Grecia și una românească. Înțeleg că există diferențe de soi, de pământ, de climă… Este “minunat” ca o cireașă să fie super dulce, super cărnoasă, să nu aibă viermi, să nu se strice repede chiar dacă stă ore întregi, zile întregi, în căldură, pe o tarabă în piață.

Cum credeți că pot fi îndeplinite aceste “deziderate” organoleptice?! Cu prețul sănătății noastre, evident!
18 lei pentru 1 kg de cireșe dolofane din Grecia ca să ne fie scurtată viața cu o zi sau două…
Și până când tehnologia ne va permite să mergem la cumpărături cu un aparat de măsurare a “mizeriilor” din alimentele de pe rafturi sau tarabe, nu ne rămâne decât să ne orientăm după aspect!

#SanatateaTAPrioritateaMEA”, spune dr. Adina Alberts, pe contul personal de Facebook.