Ești Sănătos

Atentie, romani – Acesta este cel mai periculos tip de peste. Te poate imbolnavi grav

Pangasius peste

Pestele acesta este unul dintre cele mai periculoase sortimente, potrivit ultimelor estimari ale specialistilor. Desi in mod normal ar trebui sa reprezinte una dintre cele mai sanatoase si nutritive alimente, unele tipuri de peste contin cantitati alarmante de mercur, element chimic extrem de toxic pentru organism.
Mercurul este un metal care se gaseste in mod natural in mediul inconjurator.

In apa, mercurul isi schimba structura si se transforma in metil-mercur. Pestii absorb aceasta forma de mercur. Atunci cand oamenii consuma pesti care au absorbit mercur, acesta se absoarbe in organism si la concentratii mari devine toxic.

In timp, mercurul va fi eliminat prin urina, fecale sau lapte matern.

Sortimentele ieftine si de provenienta indoielnica, ca de exemplu, pestele pangasius sau basa, iti pot pune sanatatea in pericol, scrie antena3.ro.

E ieftin, nu are oase si nici nu prea are gust si miros pregnant de peste, iar romanul este atras de pretul extrem de mic.

Pestii au un nivel ridicat de otravuri si bacterii (arsenic, deseuri/dejectii chimice), pentru ca raul Mekong este unul dintre cele mai poluate rauri de pe planeta. Aici sunt crescuti pestii Pangasius, iar industriile dezvoltate de-a lungul raului arunca substante chimice si deseuri industriale direct in el.

Carnea contine metale grele, clorat, izomeri, hexaclorbenzen si alti compusi nocivi. SUA a interzis importul de peste Basa din cauza ca este o bomba biologica. Calitatea carnii este foarte scazuta, pestele Basa nu contine nutrienti, nici uleiuri omega-3 sau alte substante nutritive esentiale, gasite in pestii naturali.