Ești Sănătos

Băutură excelentă pentru o inimă sănătosă. Este naturală și extrem de ușor de făcut

inima fibrilatie 1 727x430 1

Cu toate că cele mai multe sucuri naturale sunt considerate a fi extrem de sănătoase, există unele care au mai multe beneficii pentru organsim decât celelalte.

Conform unor nutriționiști, una dintre cele mai sănătoase băuturi este cea de rodie. Aceasta poate preveni unele tipuri de cancer și bolile de inimă, conform bustle.com.

Acest fruct conține de trei ori mai mulți antioxidanți decât vinul roșu sau ceaiul verde. În mod natural, rodia crește în zone că Afganistan, Pakistan, Iran, Himalaya, nordul Indiei, dar se cultivă și în zona mediteraneeană, caucaziană, Asia, Malayezia, Spania, California, Arizona etc.

Înșirăm o pleiadă de efecte benefice ale consumului de rodii: are efecte antiîmbătrânire, luptă împotriva apariției unor maladii că Alzheimer, cancer, boli de inimă, artrite și chiar protejează creierul fătului. Este recomandat ca și femeile gravide să consume suc de rodii deoarece protejează creierul micuților de eventualele afecțiuni care pot apărea din cauza proastei oxigenări sau a circulației sângelui necorespunzătoare, a demonstrat un studiu realizat de către Universitatea de Medicină St. Louis din Washington.

Alte proprietăți medicale: se folosește împotriva diareei, reduce febra (în unele cazuri), rădăcina este folosită pentru combaterea paraziți-lor intestinali (tenia), dar doar la indicația medicului. De asemenea, sucul de rodie mai are efecte benefice asupra fertilității, în menținerea tensiunii arteriale la cote normale, luptă împotriva cancerului de prostată, a osteoartritei și a hemoroizilor.

Specialiștii în prevenție recomandă sucul proaspăt de rodii pentru calitățile sale extraordinare. O echipă de cercetători americani a prezentat acum doi ani, cu prilejul unui congres al cardiologilor, un studiu despre sucul de rodii. Câțiva pacienți cu boli de inimă care luau medicamente pentru reducerea colesterolului au băut, timp de trei luni, suc de rodii (150 ml), iar alții o băutură fără extract de rodii.

Primii și-au îmbunătățit circulația sângelui, iar starea celor care au consumat un suc oarecare s-a înrăutățit. Cercetătorii au ținut să precizeze că sucul de rodii nu este un substitut pentru dietă și exerciții fizice. Datorită nivelului crescut de antioxidanți, nu doar persoanele bolnave pot consuma suc de rodii.
S-a observat că sucul de rodii previne formarea plăcilor oxidate de colesterol rău (LDL) care duce la artrite și reduce cu 30% formarea acestui tip de plăci în cazuri de ateroscleroză (un studiu pe 19 pacienți).

Ceaiul verde este considerat, de asemenea, a fi o băutură extrem de sănătoasă, mai ales datorită conținutului ridicat de antioxidanți. Acesta poate ajuta și la slăbire.

Pe locul al treilea pe lista celor mai sănătoase băuturi din lume se află sucul de portocale, cel natural, nu cumpărat gata ambalat. cel pe care-l gasesti pe raftuyrile magazinelorm contine foarte mult zahar si, in multe dintre cazuri, E-uri dăunătoare sănătății.

Un alt suc care este considerat benefic pentru organism este cel de sfeclă, neîndulcit. Acesta poate să prevină o mulțime de afecțiuni ale sistemului circulator, conform nutriționiștilor.

Sucul de varză kale, preparat cu apă, în blender, este, totodată, o băutură cu o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Pe această listă nutriționiștii au trecut si ciocolata caldă ca fiind o bautura sănătoasă, însă aceasta nu este recomandată tuturor. Cei care suferă de afecțiuni ale inimii nu este indicat să consume ciocolată caldă. De asemenea, si bolnavii de diabet ar trebui să evite această băutură, întrucât are un conținut foarte mare de zahăr.