Ești Sănătos

Băutura minune care pune creierul în mișcare și scoate „mizeria” din corp. Medicul Vlad Ciurea: „Bem două pahare”

156e141fda8ee7cc8de42273e59b69cad3d3f840

Medicul neurochirug român Vlad Ciurea spune că dacă bei două pahare organismul se purifică, iar creierul este sănătos.

Neurochirurgul Vlad Ciurea

Renumitul prof. dr. Vlad Ciurea are rețeta unei vieți sănătoase, iar o băutură contribuie din plin să avem un organism sănătos.

„Dimineața, trebuie să ne trezim cât mai devreme, să deschidem geamurile larg și să facem câteva exerciții de inspirație și expirație. Un profesor din Academia rusă, care a trăit o perioadă în Siberia, spune că se poate trăi 150 de ani cu aerul curat din Siberia. Aerul acela să intre în plămâni. Acele mici exerciții fizice ajută creierul să se încălzească, să pornească toate circuitele. Apoi, să bem două pahare de apă la temperatura camerei. Primul este extraordinar, pentru că evacuează toate „dejectele” tubului digestiv. Al doilea pahar cu apă este foarte bun pentru că intră în circulație și pune „locomotiva” în mișcare”, potrivit medicului neurochirurg .

Acesta explică că după o noapte de odihnă, creierul trebuie trezit, pentru a putea funcţiona bine, prin urmare un pahar de apă pe stomacul gol este aur curat, scrie antena3.ro .

Profesorul Vlad Ciurea a explicat motivul pentru care este bine să bem dimineaţă apă pe stomacul gol, imediat după ce ne-am trezit.

„Trebuie să începem încă de dimineață, cu primele raze de soare și cu un zâmbet. Să gândim pozitiv, să ne uităm la ce este frumos și chiar dacă lucrurile nu sunt chiar cum gândim noi, să deschidem geamul, să inspirăm aer curat dimineața, să fim extrem de optimiști și să gândim la ce va fi peste zi, bine și foarte bine. Apoi, trebuie să bem apă de dimineață. Apa trebuie să fie plată și trebuie să bem apă, nu cafea. Primul lucru este apă pe stomacul gol. Apă plată, nu cu gheață, nu cu alte ingrediente, nu cu alte substanțe. Dacă vreți, apă cu lămâie”, mai spune prof. Vlad Ciurea.