Ești Sănătos

Bea apă și vei slăbi până la 9 kilograme în aproximativ 3 săptămâni, fără a ține dietă

apa 758x505

Băutul unei cantități adecvate de apă pe parcursul zilei este esențial pentru menținerea unei stări de sănătate optime și pentru susținerea funcționării corecte a organismului. Mai mult decât atât, există afirmații conform cărora consumul unei cantități suficiente de apă poate susține pierderea în greutate, fără a necesita o dietă strictă. Se susține că, prin simpla creștere a consumului de apă, se poate ajunge la o reducere semnificativă a greutății corporale, uneori de până la 9 kilograme, în aproximativ 3 săptămâni.

Aportul optim de apă este esențial pentru toate procesele metabolice din organism, inclusiv pentru arderea grăsimilor. Consumul adecvat de apă poate stimula metabolismul și poate spori capacitatea organismului de a elimina toxinele și de a arde caloriile într-un ritm mai eficient. Mai mult, consumul de apă înainte de masă poate contribui la creșterea senzației de sațietate, reducând astfel apetitul și cantitatea de alimente consumate în timpul meselor.

Pe lângă susținerea procesului de ardere a grăsimilor, consumul adecvat de apă poate contribui și la eliminarea retenției de apă, care poate duce la senzația de balonare și la apariția senzației de greutate în exces. Prin menținerea unui echilibru hidric corect, se poate ajuta la reducerea aspectului umflat al corpului, oferind o siluetă mai suplă și mai definită.

Cu toate acestea, deși consumul de apă poate susține în mod eficient pierderea în greutate și poate aduce beneficii semnificative sănătății, este important să se mențină un echilibru. În mod ideal, ar trebui să se consume între 2 și 3 litri de apă pe zi, în funcție de nivelul de activitate fizică, de condițiile climatice și de nevoile individuale ale fiecărei persoane.

Este important de menționat că, în ciuda eficacității consumului de apă în susținerea pierderii în greutate, acest lucru nu înlocuiește adoptarea unui stil de viață sănătos și echilibrat. O alimentație sănătoasă, bogată în legume, fructe, proteine slabe și carbohidrați complecși, împreună cu exerciții fizice regulate, reprezintă cheia menținerii unei greutăți sănătoase pe termen lung.

În concluzie, consumul de apă în cantități adecvate poate susține pierderea în greutate și poate aduce numeroase beneficii sănătății generale, însă ar trebui să fie integrat într-un stil de viață echilibrat, care să includă și o dietă sănătoasă și exerciții fizice regulate pentru a obține cele mai bune rezultate pe termen lung. Înainte de a începe orice regim de pierdere în greutate, este recomandat să se consulte întotdeauna un specialist în nutriție sau un medic pentru a primi sfaturi personalizate și pentru a se asigura că metodele adoptate sunt sigure și eficiente.

Consumul de apă îmbunătăţeşte în mod remarcabil digestia. Așadar, celor care suferă de constipație li se recomandă o bună hidratare a organismului. Apa ajută la obţinerea mai rapidă a senzaţiei de saţietate, sporește eficiența antrenamentului fizic, fiind de un real ajutor în orice dietă.

Dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, trebuie să consumi aproximativ 500 ml. de apă, înainte de fiecare masă, pentru a ajunge mai repede la senzaţia de saţietate.

Așadar, dacă vei bea apă cu 20 – 30 de minute înainte de masă, apetitul va scădea considerabil. Potrivit antrenorului personal Bob Harper, în acest mod se pot topi nu mai puţin de 9 kilograme în doar 3 săptămâni.

Specialiştii susțin că „dieta” cu apă are o regulă strictă, însă foarte simplă: bea cât mai multă apă, cât de multă poți! Dacă vrei să obții rezultate vizibile, este important să îți propui un program pe care să îl respecți timp de cel puţin o săptămână.

Dimineaţa, cu 20 – 30 de minute înainte de masă, bea 2 căni de apă.

La prânz bea 1 litru de apă, cu înghiţituri mici, pe parcursul a 30 de minute.

Seara, cu o oră înainte de cină, bea 2 căni de apă.

Între mese bea din nou apă, cu înghiţituri mici. În total ar trebui să ajungi la 2,5 – 3 litri de apă băuţi zilnic.

Un aspect foarte important este faptul că apa băută ar trebui să fie rece, deoarece este absorbită în organism mai repede decât apa caldă, iar consumul de energie al organismului, realizat pentru a aduce apa la temperatura lui, va ajuta la arderea caloriilor.