Ești Sănătos

Beneficiile argilei pentru piele. Cum o aplici pentru a obține cele mai bune rezultate

Beneficiile argilei pentru piele. Cum o aplici pentru a obține cele mai bune rezultate

Argila este unul dintre cele mai utilizate ingrediente naturiste în măștile pentru ten, grație proprietăților incredibile pe care le are. Este recomandată pentru orice tip de ten, dar în special pentru pielea grasă și cu tendință acneică.

Din cele mai vechi timpuri, femeile au introdus argila în ritualul lor de înfrumusețare. Și chiar dacă industria cosmetică a evoluat mult, acest ingredient este în continuare extrem de apreciat. Poate fi găsită în natură sub diferite culori și texturi, în funcție de locul de proveniență și de adâncimea de la care a fost obținută: argilă verde, argilă roșie, argilă gri, argilă galbenă și argilă albă.

Descoperă în continuare care sunt beneficiile argilei pentru piele și cum o poți aplica pentru a obține cele mai bune rezultate.

Beneficiile argilei pentru piele

Argila oferă o serie de beneficii pentru piele de care te poți bucura și tu dacă aplici măști periodic.

Ține la distanță acneea

Măștile pe bază de argilă sunt recunoscute pentru faptul că luptă împotriva formelor ușoare de acnee, mențin sub control sebumul în exces și previn formarea punctelor negre. Este un tratament de bază în rutina de îngrijire a tenului gras și cu tendință acneică.

Exfoliază pielea

Argila este recomandată și pentru eliminarea celulelor moarte de la suprafața pielii. La final, tenul se va simți mai curat, mai fin și va fi mai strălucitor. Astfel ajută la detoxifierea și regenerarea tenului, menținându-l mereu fresh.

Stimulează circulația sângelui

Încă un avantaj important pe care îl are o mască cu argilă este stimularea circulației sângelui. Astfel substanțele nutritive mențin tenul sănătos și strălucitor grație fluxului de sânge oxigenat.

Lasă pielea fină

Măștile cu argilă mai au încă un efect minunat – lasă pielea extrem de plăcută la atingere. La final, aplică o cremă hidratantă potrivită tipului tău de piele pentru un rezultat cât mai bun.

Grăbește vindecarea rănilor

Argila este un aliat de nădejde și pentru vindecarea rănilor superficiale. Acest ingredient are efect dezinfectant și cicatrizant, ajutând astfel pielea să își revină mai repede după un accident.

Cum aplici masca cu argilă: sfaturi cosmetice

Iată cum poți aplica o mască de argilă acasă:

Curăță bine tenul de impurități și machiaj, după care prepară masca de argilă conform instrucțiunilor de pe ambalaj. De regulă se amestecă pudra respectivă cu puțină apă până se obține o compoziție omogenă.

Aplică masca de argilă pe tenul curat, evitând zona ochilor și a buzelor. Dacă ai preparat mai multă compoziție, o poți întinde și pe gât și decolteu. Timp de câteva minute, argila va fi umedă pe tenul tău, după care va începe să se usuce treptat. Nu aștepta ca masca să se usuce complet fiindcă va absorbi umiditatea din piele și poate duce la deshidratare și uscare. Așadar, îndepărtează masca de pe față înainte de această etapă.

Argila verde și cea gri sunt potrivite pentru tenul gras și cu tendință acneică, în timp ce argila albă este recomandată pentru pielea sensibilă.

Alege tipul de argilă care ți se potrivește și bucură-te de beneficiile pe care le oferă pielii pe termen lung.