Ești Sănătos

Bicarbonatul de sodiu, regele curățeniei – 22 moduri de a-l folosi în gospodărie

new 19 1 1068x559 2 802x420 1

Bicarbonatul de sodiu, un ingredient simplu și accesibil, se dovedește a fi un adevărat „rege al curățeniei” în gospodărie. Cu proprietăți de curățare, dezinfectare și neutralizare a mirosurilor, bicarbonatul de sodiu poate fi o armă secretă în arsenalul tău de produse de curățenie. Descoperă în acest articol 22 de moduri inventive de a folosi bicarbonatul de sodiu pentru a face minuni în casa ta.

 1. Curățarea Aragazului: Amestecă bicarbonat de sodiu cu apă pentru a forma o pastă și aplică-o pe petele de grăsime de pe aragaz. Lasă să acționeze și apoi șterge cu o cârpă umedă.
 2. Dezodorizant pentru Frigider: Pune o cutie mică cu bicarbonat de sodiu în frigider pentru a absorbi mirosurile neplăcute.
 3. Curățarea Cuptorului: O pastă din bicarbonat de sodiu și apă poate fi aplicată în interiorul cuptorului pentru a elimina grăsimea și mirosurile neplăcute.
 4. Împrospătarea Covoarelor: Presară bicarbonat de sodiu pe covoare, lasă-l să acționeze timp de 15-20 de minute și apoi aspiră. Va ajuta la eliminarea mirosurilor neplăcute.
 5. Dezodorizant pentru Coșul de Gunoi: Adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu în coșul de gunoi pentru a neutraliza mirosurile neplăcute.
 6. Curățarea Perdelelor de Dus: Amestecă bicarbonat de sodiu cu apă și aplică pe perdeaua de duș pentru a îndepărta mucegaiul și depunerile de săpun.
 7. Curățarea Pernelor și Covoarelor: Pulverizează bicarbonat de sodiu pe perne sau covoare, lasă să acționeze și apoi aspiră pentru a îndepărta mirosurile neplăcute.
 8. Dezodorizant pentru Pantofi: Presară bicarbonat de sodiu în pantofi peste noapte pentru a elimina mirosurile neplăcute.
 9. Curățarea Jucăriilor Copiilor: Amestecă bicarbonat de sodiu cu apă și curăță jucăriile copiilor pentru a le dezinfecta în mod natural.
 10. Îndepărtarea Mirosurilor din Frigiderele Portabile: Plasează o cutie mică cu bicarbonat de sodiu în frigiderul portabil pentru a absorbi mirosurile neplăcute.
 11. Dezodorizant pentru Tapițeria Auto: Presară bicarbonat de sodiu pe tapițeria auto, lasă să acționeze și apoi aspiră pentru a îndepărta mirosurile neplăcute.
 12. Curățarea Obiectelor de Argint: Amestecă bicarbonat de sodiu cu apă și curăță obiectele de argint pentru a le reda strălucirea naturală.
 13. Curățarea Perdelelor: Presară bicarbonat de sodiu pe perdele și apoi aspiră pentru a elimina praful și mirosurile neplăcute.
 14. Curățarea Mochetelor: Pulverizează bicarbonat de sodiu pe mochete, lasă să acționeze și apoi aspiră pentru a elimina mirosurile și a reîmprospăta mocheta.
 15. Dezodorizant pentru Încălțăminte Sport: Presară bicarbonat de sodiu în pantofii sport peste noapte pentru a neutraliza mirosurile neplăcute.
 16. Curățarea Bormașinilor și Mașinilor de Spălat Vase: Rulează o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu într-un ciclu de spălare vidanjat pentru a îndepărta reziduurile și mirosurile neplăcute.
 17. Curățarea Jgheaburilor și Pluvialelor: Presară bicarbonat de sodiu pe jgheaburi și pluviale, apoi clătește cu apă pentru a elimina depunerile și mirosurile.
 18. Dezodorizant pentru Paturi de Animale: Presară bicarbonat de sodiu pe paturile de animale de companie, lasă să acționeze și apoi aspiră pentru a îndepărta mirosurile neplăcute.
 19. Curățarea Găleților de Gunoi: Presară bicarbonat de sodiu în gălețile de gunoi pentru a neutraliza mirosurile și a absorbi umiditatea.
 20. Dezodorizant pentru Cămăși și Costume: Pulverizează bicarbonat de sodiu pe hainele de lână sau costume pentru a elimina mirosurile neplăcute.
 21. Curățarea Gresiei și Faienței: Amestecă bicarbonat de sodiu cu apă pentru a forma o pastă și aplică-o pe gresie și faianță pentru a le curăța și a le face să strălucească.
 22. Dezodorizant pentru Manuale și Cărți Vechi: Presară bicarbonat de sodiu între paginile cărților vechi pentru a elimina mirosurile și a le păstra proaspete.

Concluzie: Bicarbonatul de sodiu se dovedește a fi un aliat versatil în gospodărie, oferind soluții eficiente și naturale pentru numeroase provocări de curățenie.