Ești Sănătos

Bicarbonatul de sodiu și uleiul de ricin luptă cu peste 20 de afecțiuni ale organismului

bicarbonat de sodiu ulei de ricin 800x500 1

Bicarbonatul de sodiu și uleiul de ricin sunt două ingrediente care se găsesc în aproape orice gospodărie și care pot fi utilizate pentru tratarea și prevenirea a peste 20 de afecțiuni ale organismului. Aceste două ingrediente sunt extrem de versatile și pot fi folosite într-o varietate de moduri pentru a ajuta la îmbunătățirea sănătății și a bunăstării generale.

Bicarbonatul de sodiu este un compus alb cristalin care este utilizat în mod obișnuit în bucătărie pentru a face aluaturi și prăjituri să crească. Cu toate acestea, bicarbonatul de sodiu are și proprietăți medicinale puternice. El poate fi folosit pentru a trata afecțiuni precum artrita, ulcerul stomacal, infecțiile fungice, inflamațiile pielii și multe altele.

Uleiul de ricin este un ulei vegetal obținut din semințele plantei de ricin. Acest ulei este bogat în acizi grași și are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Uleiul de ricin poate fi folosit pentru a trata afecțiuni precum constipația, artrita, inflamațiile pielii, precum și pentru a stimula creșterea părului și a unghiilor.

Când sunt combinate, bicarbonatul de sodiu și uleiul de ricin pot avea efecte sinergice și pot fi utilizate pentru a trata o gamă largă de afecțiuni ale organismului. Mai jos sunt prezentate câteva dintre cele mai comune afecțiuni pe care aceste două ingrediente le pot trata:

Constipație: bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat pentru a alcaliniza stomacul și a neutraliza acidul gastric, ceea ce ajută la ameliorarea constipației. Uleiul de ricin poate fi utilizat și ca laxativ natural.

Candidoză: bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat pentru a trata infecțiile fungice, inclusiv candidoza. În plus, uleiul de ricin poate fi aplicat local pentru a calma inflamația și pentru a ajuta la vindecarea pielii.

Arsuri stomacale: bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat pentru a neutraliza acidul gastric și pentru a reduce simptomele arsurilor stomacale.

Infecții ale tractului urinar: bicarbonatul de sodiu poate ajuta la reducerea inflamației și la prevenirea recurenței infecțiilor tractului urinar. Uleiul de ricin poate fi utilizat pentru a ajuta la eliminarea toxinelor din corp și pentru a îmbunătăți sănătatea tractului urinar.

Dureri articulare: bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat pentru a reduce inflamația și pentru a ameliora durerea articulară. Uleiul de ricin poate fi utilizat pentru a îmbunătăți circulația sanguină