Ești Sănătos

Bolile de tiroida se pot citi pe fata si pe piele. Semnele la care trebuie sa fii atent

tiroida 768x420 1

Fata noastra poate fi oglinda problemelor cu tiroida, oferind indicii despre starea de sanatate a acestei glande esentiale. Este important sa fim atenti la aceste semne vizibile si sa luam in considerare consultarea unui medic specialist pentru a efectua analizele necesare si a primi un diagnostic adecvat. Un diagnostic timpuriu si tratamentul corespunzator pot contribui la gestionarea eficienta a problemelor cu tiroida si la imbunatatirea calitatii vietii noastre.

Piele uscata si matasoasa:
Unul dintre semnele comune ale disfunctiilor tiroidiene este pielea uscata si lipsita de stralucire. Glanda tiroida influenteaza hidratarea pielii prin intermediul productiei de hormoni, iar o functie tiroidiana scazuta poate duce la reducerea secretiei de uleiuri naturale ale pielii, determinand aspectul uscat si matasos.

Umflarea fetei:
Daca observati o umflatura generala a fetei, mai ales in zona ochilor, ar putea fi un semn al hipotiroidismului – o afectiune caracterizata prin productia insuficienta de hormoni tiroidieni. Aceasta umflatura, numita edem facial, poate fi cauzata de acumularea de lichide in tesuturi.

Ten palid:
Un alt semn al problemelor cu tiroida poate fi tenul palid sau ingalbenit. Scaderea fluxului de sange catre piele, care poate aparea din cauza unui nivel redus de hormoni tiroidieni, poate afecta culoarea tenului, ducand la o paloare vizibila.

Caderea parului:
Problemele tiroidiene pot afecta si sanatatea parului nostru. Persoanele cu hipotiroidism pot observa o cadere excesiva a parului, precum si subtierea firului de par. In cazul hipertiroidismului, parul poate deveni fragil si predispus la rupere.

Buze uscate si crapate:
Glanda tiroida influenteaza, de asemenea, hidratarea buzelor noastre. O functie tiroidiana scazuta poate determina uscarea si craparea acestora.

Pungile sub ochi:
In cazul unor probleme cu tiroida, pungile sub ochi pot deveni mai vizibile. Acest lucru este adesea legat de retentia de lichide, care poate fi cauzata de dezechilibre hormonale.

Expresia faciala fixa sau inexpresiva:
Unii oameni cu hipotiroidism pot prezenta o expresie faciala fixa, lipsita de reactii sau schimbari de expresie. Aceasta poate fi cauzata de afectarea tonusului muscular determinata de nivelurile reduse de hormoni tiroidieni.

Unghii fragile si casante:
Sanatatea unghiilor noastre poate fi afectata si de problemele cu tiroida. Unghii fragile, casante sau care se exfoliaza pot fi semne ale unor dezechilibre tiroidiene.