Ești Sănătos

Ce bere este bună pentru stomac și nu îngrașă? Care este ”secretul”? Este demonstrat științific

b4434a0f36a949c715b2f139457a647d

Cercetătorii au descoperit că un sortiment de bere este bun pentru stoimac și nici nu îngrașă. Această bere se găsește și în România, iar oamenii o consumă destul de des.

Berea este cea mai populară băutură alcoolică din lume. Astfel că oamenii nu au neapărat nevoie de dovezi științifice pentru a o consuma. Însă acum au un motiv în plus să o aleagă.

Cercetătorii au descoperit că un anumkit tip de bere este bună pentru stomac și nici nu îngrașă.

Ce bere este bună pentru stomac și nu îngrașă? Este demonstrat științific

În general, oamenii nu au nevoie de un motiv medical pentru a bea bere. Dar cercetătorii portughezi de la Universitatea Nova din Lisabona au descoperit unul.

Ei au descoperit că berea poate fi bună pentru flora intestinală . Este vorba despre un anumit tip de bere.

În primul rând, trebuie spus că studiul oamenilor de știință amintește mai mult de o degustare de bere decât de un studiu real din cauza numărului limitat de participanți.

Au existat două grupuri de comparație cu vârsta cuprinsă între 23 și 58 de ani. 19 bărbați au băut 330 de mililitri de bere fără alcool în fiecare zi timp de patru săptămâni.

Grupul de comparație a băut 330 de mililitri de bere alcoolică cu 5,2 la sută. Ambele grupuri și-au păstrat obiceiurile alimentare obișnuite pe tot parcursul experimentului. Nu a existat un grup de control.

După patru săptămâni de consum de bere, niciunul dintre participanți nu a luat în greutate, dar au câștigat bacterii în flora lor intestinală. O creștere a bacteriilor rezidente de aproximativ șapte procente a fost găsită în probele de scaun ale tuturor participanților. În plus, conform informațiilor, a existat o varietate mai mare de variante, scrie ziarulromanesc.de.

Berea Lager pare să conțină amestecul potrivit

Cercetătorii presupun că hameiul conținut în bere, care conține polifenoli (micronutrienți vegetali), sunt motivul pentru creșterea sănătății intestinale. De altfel, pe parcursul experimentului, s-a servit doar „lager” – o bere ușoară, cu fermentație inferioară, care poate fi preparată doar la temperaturi scăzute.

Se spune că efectul ar putea fi posibil și cu alte tipuri de bere. Ca să nu existe neînțelegeri: alcoolul are practic un efect dăunător asupra florei intestinale. Totuși, studiul arată că efectele bune ale hameiului pot compensa efectele negative ale alcoolului.

Berile de tip Lager sunt berile celebre și populare la nivel mondial, iar din această categorie face parte și berea Pilsner. Aceste beri s-au făcut remarcate datorită gustului desăvârșit și al aspectului clar, fără variații.

Este vorba despre berea de fermentație joasă. Aceasta este obținută prin fermentarea drojdiei în două etape: prima etapă durează între 7 și 10 zile și are loc la o temperatură cuprinsă între 5 și 13 grade Celsius, iar a doua etapă are loc la o temperatură cuprinsă între 0 și 2 grade Celsius.

Printre stilurile populare de bere lager se numără și berile de tip bock, doppelbock, rauchbier (bere afumată), helles, dunkel, dark lager și strong lager.