Ești Sănătos

Ce s-ar întâmpla cu corpul tău dacă n-ai face duș timp de 2 zile

dus zile

Dușul zilnic este esențial pentru sănătate, dar și pentru viața ta socială. Te-ai întrebat vreodată ce s-ar întâmpla dacă nu ai face duș 2 zile? Sunt câteva aspecte legate de sănătatea ta ce se pot întâmpla dacă uiți sau nu vrei să îți cureți pielea zilnic.

Oamenii au cam 1000 de tipuri de bacterii și vreo 40 tipuri de ciuperci pe piele. Majoritatea nu ne afectează sănătatea, dar e bine să le ținem la distanță pe cele care ne-ar putea face rău sau să prevenim înmulțirea celor prezente deja pe piele pentru ca acestea să nu ajungă în nas, gură sau ochi.

Prezența bacteriilor e ușor de identificat prin mirosul neplăcut pe care îl degajă. În plus, bacteriile duc la formarea coșurilor din zona feței, a decolteului sau a spatelui.

Efectele sunt vizibile rapid. Dacă obișnuiești să mergi la sală, să sari peste o zi sau două în care să nu faci duș nu e o opțiune.

Hainele și încălțămintea îmbibată în sudoare duce la iritarea pielii și la mici abraziuni ale pielii, care duc la rândul lor la infecții locale, cum este ciuperca picioarelor (Candida albicans).

Dacă e cu adevărat necesar să sari peste un duș complet, schimbă-ți hainele și curăță cumva fața, zona subrațului sau zona intimă. Aceste zone sunt cele mai sensibile la infecții.

Mirosul neplăcut este un alt efect al evitării dușurilor zilnice. Bineînțeles că nici cealaltă extremă, cea a 3-4 dușuri zilnice nu este corectă. Dușurile dese și prelungite îndepărtează uleiurile naturale ale pielii, ceea ce duce la uscarea și exfolierea pielii.