Ești Sănătos

Cel mai sănătos MIC – DEJUN: elimină TOXINELE şi topeşte până la 5 KILOGRAME într-o lună

Untitled 2019 10 22T152406.548

Masa servită în timpul dimineţii are rolul de a oferi energie pentru întreaga zi, astfel că un mic dejun ar trebui să conţină cereale integrale, alimente bogate în calciu, proteine şi fructe bogate în vitamine şi minerale. Un mic dejun sănătos poate contribui la: → stimularea şi accelerarea metabolismului şi, implicit, arderea de calorii → creşterea aportului de nutrienţi; cantităţile de fibre , vitamine şi minerale sunt mai ridicate → prevenirea apariţiei senzaţiei de foame, ceea ce înseamnă că vor fi consumate mai puţine calorii şi alimente nesănătoase pe parcursul zilei → îmbunătăţirea memoriei, stării de spirit şi nivelului de concentrare → menţinerea greutăţii corporale; creşte şansele de a menţine un număr sănătos de kilograme

Un mic – dejun cu un rol esenţial asupra stării de sănătate, care îndeplineşte totodată ‘’cerinţele’’ menţionate mai sus, este şi următorul, preparat doar din ingrediente naturale şi sănătoase:

Mic – dejun sănătos

Foarte simplu de preparat, acest mic – dejun promovează un stil de viaţă sănătos: • stimulează pierderea în greutate • îmbunătăţeşte funcţia sistemului imunitar • îmbunătăţeşte mecanismul de apărare a organismului împotriva infecţiilor virale şi bacteriene • redă sănătatea pielii şi a părului Ingrediente: 2 linguri cu fulgi de ovăz, fără zahăr 1 cană (250 ml.) cu kefir organic (sau iaurt cu un conţinut scăzut de grăsime) 1 linguriţă pudră de cacao 1 linguriţă seminţe de in, măcinate 5 – 7 prune cărnoase, uscate Mod de preparare: Acest mic – dejun se prepară seara şi se consumă dimineaţa. Prunele se adaugă într-un recipient, iar peste ele se toarnă 100 ml. de apă clocotită. Vasul se acoperă şi se lasă astfel timp de 10 minute. Într-un bol, separat, se adaugă fulgii de ovăz, cacaua şi seminţele de in măcinate. Se amestecă bine, iar în continuare se completează totul cu kefir.

Se scot prunele hidratate, se taie mărunt şi se adaugă în compoziţia preparată anterior. Amestecul rezultat se toarnă în vasul blenderului şi se mixează bine, până la obţinerea unei paste sau piure, care se ţine la frigider. Un mic-dejun sanatos vine in sprijinul sistemului imunitar Administrare Se consumă a doua zi, dimineaţa. Pentru efecte maxime, acest mic – dejun se consumă în mod regulat, pe o perioadă de cel puţin o lună de zile. Consumul regulat de fulgi de ovăz măreşte rezistenţa la variaţiile bruşte de climă, întărind sistemul imunitar şi conferind un tonus psihic foarte bun.

Au puternice proprietăţi energizante, reglează nivelul de colesterol, scad semnificativ riscul de insuficienţă cardiacă şi alte afecţiuni cardiovasculare, oferind, de asemenea, o senzaţie de saţietate de durată, ajutând la o slăbire mai uşoară. Băutură cu proprietăţi deosebite asupra sănătăţii şi longevităţii, datorită componentelor sale antibiotice, antifungice, antioxidante, anticancerigene, bacteriostatice, antitumorale şi antimutagenice, kefirul ajută la menţinerea unei digestii sănătoase, stimulează sistemul imunitar, aducând în organism un aport de substanţe nutritive, enzime şi vitamine, fermenţi naturali şi micro-organisme benefice. Alături de o dietă corespunzătoare, săracă în grăsimi animale şi însoţită de exerciţii fizice regulate, kefirul este un aliment excelent în curele de slăbire.

Împiedică îmbătrânirea prematură, normalizează definitiv procesele metabolice din organism şi elimină rezidurile metabolice, colesterolul. Cacaua este o sursă excelentă de proteine, grăsimi, carbohidraţi, fibre, fier, calciu, magneziu, vitaminele B, C şi E. Deţine o concentraţie ridicată de antioxidanţi foarte stabili şi uşor de asimilat de organismul uman, şi ridică nivelul de alcalinitate din corp, ceea ce ajută la detoxifierea organismului. Seminţele de in reprezintă una din cele mai bogate surse vegetale de Omega 3 (acid alfa linoleic), care ajută în slăbire.

Ajută digestia, scad nivelul colesterolului din sânge, reduc pofta de dulce, luptă împotriva cancerului, ajută în slăbire, conferă un aspect curat al tenului şi sănătate părului. Sursă importantă de vitamina C, vitamina A, vitamina K, potasiu şi fibre, prunele au calităţi antioxidante puternice, alungă oboseala sau senzaţia de stres, fiind un aliat de încredere al majorităţii funcţiilor intestinale. Fiind sărace în calorii, prunele sunt benefice dietei de slăbire, au acţiune benefică asupra intestinului, stimulând tranzitul intestinal şi conferind, astfel, un efect laxativ.