Ești Sănătos

Cheesecake dietetic. Rețeta Gabrielei Cristea, pe care a cerut-o tot Internetul

cheesecake dietetic

Gabriela Cristea (45 ani) este mămica perfectă și soția aproape perfectă! Cel puțin așa ni s-a confesat într-un interviu recent, pentru Click! Noi am spune și că este gospodina perfectă, din moment ce a cucerit atât de repede rețelele sociale cu rețetele și preparatele ei. Cel mai recent, cel mai căutat și probabil cel mai apetisant este cheesecake-ul dietetic, a cărui rețetă am obținut-o direct de la Gabriela.

Click! Gătești foarte mult, pare că te-a prins acest miraj! A devenit un hobby?
Gabriela Cristea: Eu am gătit încă de dinainte de a începe această nenorocire, această pandemie. Am gătit un pic mai multe dulciuri în perioada asta, ca să ne alintm puțin pentru că nu am putut să ieșim din casă și atunci trebuia să ne refugiem cumva în ceva și uite că ne-am refugiat puțin în mâncare, cred că e cazul tuturor! Da, eu gătesc mult și am o pasiune, deja nici nu cred că pot să-l numesc hobby. Deja prietenii mei spun că aș putea să îmi deschid oricând o cofetărie sau un restaurant chiar!

Te ajută și fetele la bucătărie?
Iris este prea mică, merge foarte bine acum și nu știe foarte multe lucruri, o imită acum pe surioara ei cea mare, în schimb Victoria, din când în când, mă ajută la bucătărie și e foarte interesată de orice fac pe acolo, pentru că i se pare altceva, altfel. Pot să spun că una dintre cele mai bune investiții pe care am făcut-o în jucării este o bucătărie de jucărie, pe care ea o folosește în fiecare dimineață, și unde gătește micul dejun pentru păpușelele ei.

Cheesecake dietetic. Rețeta Gabrielei Cristea
Faci și multe dulciuri, am observat! Și te rugăm să ne dai și nouă rețeta de cheesecake dietetic!
Se iau 50 de grame de biscuiți integrali, se pisează și se așează într-o tavă de copt. Separat, se bat două ouă întregi cu mixerul, cu 10 linguri de îndulcitor stevia, cu puțină esență de vanilie și se adaugă aproximativ 250 de grame de cremă de brânză degresată. Se mixează bine toate ingredientele ca să nu existe cocoloașe, se toarnă peste biscuiții pe care i-am așezat în tavă. Se pune apă într-o tavă în cuptor, apoi se dă compoziția așezată frumos în formă, la cuptor, la aproximativ 150 de grade, pentru 40 de minute. Compoziția trebuie să fie moale când o scoți de acolo, să tremure puțin la mijloc, ca gelatina. După 40 de minute se oprește cuptorul și o lăsăm la răcit, așa, cu ușa întredeschisă a cuptorului. După ce se răcește complet, se bagă la frigider.

cheesecake dietetic
Gabriela Cristea, „Victorienii”, show de cooking de mare succes
Un proiect mai vechi al Gabrielei Cristea prinde contur. Născut din pasiunea ei pentru gastronomie, vedeta tv își dorea de acum zece ani să prezinte un alt format de emisiune decât cele matrimoniale care au consacrat-o. Mare amatoare de gătit, bruneta a anunțat că va fi gazda unui show culinar care a început curând pe canalul ei de Intsgram, IGTv, și se transmite fix din bucătăria ei, unde operator imagine este chiar Tavi Clonda, soțul prezentatoarei tv. „Suntem în mijlocul filmărilor. Vă aștept în curând în bucătăria mea byGabriela Cristea, pe pagina de Facebook, pe Instagram și pe canalul de Youtube, cu un proiect în care vă voi prezența rețete sănătoase, ce se prepară ușor și pot fi utile și celor care țin d ietă”, povestea Gabriela Cristea în timp ce își pregătea episoade noului ei proiect.

Ștevia, un îndulcitor natural
Extractul de Ştevia, un îndulcitor natural, este un produs foarte bun pentru cei care suferă de diabet, de glicemie şi nu numai pentru ei. Orice persoană care vrea să renunţe la consumul de zahăr rafinat sau la îndulcitorii sintetici poate să folosească extractul de Ştevia în locul acestora.

Îndulcitorul se obţine din frunzele plantei Stevie Rebaudiana Bertoni, care se cultivă în Paraguay, este de 300 de ori mai dulce decât zahărul şi are zero calorii. Mai mult, îndulcitorul Ştevia poate fi folosit la prepararea prăjiturilor, dulceţurilor şi a tuturor deserturilor de casă.