Ești Sănătos

CIFRE RECORD. Bulgaria a decis prelungirea stării de urgență. Franța se pregătește pentru un posibil val doi de îmbolnăviri COVID-19

download 2020 06 26T084426.521

Franța se pregătește pentru un posibil val doi de îmbolnăviri COVID-19, iar în Bulgaria a fost prelungită starea de urgență, din cauza creșterii numărului de cazuri. Aproape tot globul se confruntă cu cifre record în privința infectărilor, după relaxarea restricțiilor impuse la începutul pandemiei.

Bulgaria a decis prelungirea stării de urgență
Guvernul bulgar a decis prelungirea stării de urgență până la jumătatea lui iulie. De mai multe zile, în Bulgaria numărul îmbolnăvirilor crește continuu.

Kiril Ananiev, ministrul bulgar al sănătăţii: Din 9 iunie, am început să raportăm creşteri semnificative de cazuri noi de coronavirus. Rămân în vigoare măsurile de igienă, distanţarea de un metru şi jumătate, dezinfectarea şi lucrul de acasă, acolo unde e posibil.

Ucraina a înregistrat cel mai mare număr de noi îmbolnăviri de la începutul pandemiei
Ucraina a înregistrat 940 de cazuri de infectare cu noul virus în ultimele 24 de ore. Este cel mai mare număr de noi îmbolnăviri de la începutul pandemiei.

În Franța, mai multe spitale se pregătesc pentru un eventual val doi. La Dijon, de exemplu, conducerea spitalului de boli infecțioase spune că nu a uitat infernul trăit la începutul pandemiei.

Mai mult de 9,2 milioane de cazuri de infecții de Covid-19 și 477.000 de decese din întreaga lume. Acesta este bilanțul celor mai recente date de la Universitatea Johns Hopkins. Statele Unite sunt pe primul loc atât în ​​ceea ce privește numărul de infecții (2.347.022), cât și decese (peste 121.000), urmate de Brazilia (1.145.906 cazuri și 52.645 de decese).

Nadege Baille, director general spital Dijon: Nu considerăm că epidemia s-a încheiat. Totuşi, diferenţa faţă de primul val este că suntem mult mai bine pregătiţi.

Unii specialiști francezi sunt de părere că al doilea val ar putea avea loc la toamnă.

Așa cred și cercetătorii britanici, care au cerut public guvernului să ia măsuri pentru ca sistemul medical să fie pregătit pentru al doilea val COVID-19 și să nu se grăbească să relaxeze restricțiile.