Ești Sănătos

Crestere de peste 50% pe piata asigurarilor private de sanatate. Vezi clasamentul si cat a subscris fiecare companie!

medic 64030

Asigurarile de sanatate au cumulat la finalul primului trimestru din 2020 prime brute subscrise in valoare de aproximativ 142 milioane lei, in crestere cu 53% fata de anul precedent, potrivit raportului ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiara. Vezi cat a subscris fiecare companie, conform calculelor realizate de XPRIMM Publications!

Din total:
primele brute subscrise (PBS) aferente asigurarilor generale (AG) sunt in suma de 89 milioane lei, in crestere cu aproximativ 44% si reprezentand circa 63% din totalul PBS pentru activitatea de asigurari de sanatate;
primele brute subscrise aferente asigurarilor de viata (AV) sunt in suma de 53 milioane lei, in crestere fata de anul anterior cu circa 72%.

Numarul contractelor in vigoare la finalul lunii martie 2020 la nivelul intregii piete a asigurarilor de sanatate se situa la 395.328. Cele mai multe dintre contractele in vigoare (369.701, reprezentand peste 94% din numarul total de contracte) sunt incheiate pentru asigurari de sanatate asimilabile asigurarilor generale.
4
In trimestrul I 2020, societatile de asigurare autorizate si reglementate de ASF au raportat indemnizatii brute platite, cumulat pentru cele doua categorii de asigurari, in suma de aproximativ 58 milioane lei, astfel:

39 milioane lei sunt aferente contractelor de asigurari generale, inregistrand o majorare de aproximativ 24% fata de aceeasi perioada a anului precedent;
19 milioane lei reprezinta sume platite pentru indemnizatii brute aferente asigurarilor de viata, inregistrand o crestere de circa 54% fata de anul precedent.
Asigurari de sanatate asimilabile activitatii de asigurari generale

Primele brute subscrise pentru asigurarile de sanatate aferente activitatii de asigurari generale s-au situat in luna martie 2020 la o valoare de 89,8 milioane lei, in timp ce valoarea indemnizatiilor brute platite a fost de circa 39 milioane lei.

3

Cel mai mare jucator de pe acest segment continua sa fie, si T1 2020, ALLIANZ – TIRIAC Asigurari, cu o cota de piata de 51,69% si subscrieri de 51,69 milioane lei, fiind urmat de GROUPAMA Asigurari – 19,9 milioane lei (22,17% cota de piata), ASIROM VIG – 7,1 milioane lei (7,91%), GENERALI Romania – 6,79 milioane lei (7,56%) si ASITO KAPITAL – 6,55 milioane lei (7,3%), conform calculelor realizate de XPRIMM Publications in baza datelor transmise de ASF.

Top 10 e completat de OMNIASIG VIG, EUROINS Romania, ASIMED, CITY Insurance si UNIQA Asigurari.

2
Asigurari de sanatate asimilabile activitatii de asigurari de viata

Comparativ cu anul precedent, la finalul trimestrului I 2020, numarul de contracte in vigoare la sfarsitul perioadei de raportare din categoria asigurarilor de viata a crescut cu circa 40%, situandu-se la un numar de 25.627 de contracte, in timp ce primele brute subscrise s-au situat la o valoare de aproximativ 53 milioane lei.

1
Pe acest semgent, primele locuri in clasament sunt ocupate de SIGNAL IDUNA – 39,88 milioane lei (75,94% cota de piata), NN Asigurari de Viata – 10,78 milioane lei (20,54%) si ASIROM VIG – 0,8 milioane lei (1,56%), potrivit calculelor realizate de XPRIMM Publications.

Topul este completat de BCR Asigurari de Viata VIG, BRD Asigurari de Viata si UNIQA Asigurari de Viata.
asigurari sanatate viata clasament

Piata asigurarilor din Romania a insumat aproximativ 2,95 miliarde de lei (612 milioane de euro) in primul trimestru din 2020, mai mare cu 8,8% fata de T1 2029. Aflati ce afaceri au avut cei mai mari jucatori, conform calculelor realizate de XPRIMM Publications in baza datelor transmise de ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Note:
– *Primele brute subscrise au fost calculate de XPRIMM Publications in baza datelor transmise de ASF
– Companiile care activeaza in baza dreptului de libera circulatie a serviciilor nu sunt incluse in topul realizat de ASF, precum AEGON Romania si METROPOLITAN Life.