Ești Sănătos

Cu o zi înainte să moară, a scris această scrisoare. Sfaturile emoționante de viață ale unei tinere de 27 de ani, bolnavă de cancer, au devenit virale

y

”Am 27 de ani. Nu vreau să plec. Îmi iubesc viața”, așa începe scrisoarea emoționantă a unei tinere bolnave de cancer. A doua zi a murit, dar scrisoarea ei inspiră mii de oameni să-și trăiască viața frumos.

Holly Butcher era o tânără australiancă. La 26 de ani, a fost diagnosticată cu sarcom Ewing, o tumoare osoasă foarte agresivă. Cu o zi înainte de a muri a scris un text emoționant în care îi îndeamnă pe oameni să prețuiască viața. Citește mai jos scrisoarea emoționantă a unei tinere bolnave de cancer, publicată de People.

”Este ciudat să realizezi și să-ți accepți mortalitatea la 26 de ani. Este un lucru de ignorat la vârsta asta. Zilele trec și te aștepți să trăiești mult, până se întâmplă imprevizibilul. Întotdeauna mi-am imaginat că voi îmbătrâni, că voi avea riduri și păr alb, cel mai probabil cauzate de frumoasa familie (mulți copii) pe care o plănuiam alături de dragostea vieții mele. Îmi doresc atât de mult lucrul acesta, încât doare.

Aceasta este problema cu viața. Este fragilă, prețioasă, imprevizibilă și fiecare zi este un cadou, nu un drept.”

Scrisoarea emoționantă a unei tinere bolnave de cancer: ”Nu vreau să plec”

”Am 27 de ani acum. Nu vreau să plec. Îmi iubesc viața. Sunt fericită. Datorez asta persoanelor dragi. Dar nu dețin eu controlul”, a scris Holly Butcher.

”Nu am început această scrisoare ”dinainte de moarte” pentru că moartea este ceva de speriat. Îmi place faptul că, de obicei, îi ignorăm inevitabilitatea. Cu excepția momentelor în care vreau să vorbesc despre ea și ceilalți o tratează subiectul ca pe un subiect tabu, ca și cum nu ne-ar afecta pe niciunul dintre noi. (…)

Aș vrea ca oamenii să nu-și mai facă griji în privința lucrurilor mărunte și fără importanță din viață și să-și aducă aminte că toți vom avea, în final, același destin. Deci, fă tot posibilul ca timpul tău să fie unul memorabil.

În acele momente în care te plângi de lucruri ridicole, gândește-te la cineva care are o problemă adevărată. Fii recunoscător pentru ceea ce ai. Este în regulă să realizezi că există ceva care te supără, dar nu continua să te gândești și să vorbești despre asta, astfel încât să afecteze și alți oameni în zilele următoare.

Scrisoarea emoționantă a unei tinere bolnave de cancer: Ignoră micile imperfecțiuni ale corpului tău

Ieși din casă și respiră adânc aerul curat. Uită-te să vezi cât de albastru e cerul și cât de verzi sunt copacii. Este atât de frumos. Gândește-te cât de norocos ești să poți face lucrul acesta: să respiri.

Poate că ai fost prins în trafic azi. Sau nu ai dormit bine pentru că bebelușii tăi minunați te-au ținut trează toată noaptea. Sau coafeza te-a tuns prea scurt. Poate că unghiile tale false s-au rupt. Ai sânii prea mici. Poate ai celulită.

Lasă toate aceste ”probleme”… Îți garantez că nu te vei mai gândi la ele atunci când îți va veni rândul să pleci. Totul este atât de insignifiant atunci când privești viața în întregul ei. Îmi văd corpul cum se ofilește și nu pot face nimic. Tot ce îmi doresc acum este să mai sărbătoresc încă o zi de naștere sau un Crăciun alături de familia mea sau să mai trăiesc încă o zi alături de partenerul și de câinele meu. Doar încă o zi.

Aud oamenii plângându-se despre cât de groaznic este la muncă sau cât de greu este să faci sport. Fii recunoscător că poți să te miști. Serviciul și exercițiul fizic par lucruri atât de triviale… până când corpul tău nu-ți mai permite să faci nici una, nici alta.

Scrisoarea emoționantă a unei tinere bolnave de cancer:: ”Dăruiește, dăruiește, dăruiește”

Dăruiește, dăruiește, dăruiește. Este adevărat că te simți mai fericit atunci când faci lucruri pentru ceilalți, decât atunci când faci lucruri pentru tine. De când m-am îmbolnăvit, am întâlnit cei mai incredibili oameni, buni și darnici. De la ei am primit cele mai multe cuvinte de încurajare și sprijin. Sunt oameni din familia mea, prieteni, dar și străini. Mi-au dat mai mult decât le-aș putea da eu înapoi. Nu voi uita niciodată asta și le voi fi totdeauna recunoscătoare.

Am încercat să trăiesc sănătos. Aceasta a fost, probabil, marea mea pasiune. Apreciază sănătatea ta și corpul care funcționează, chiar dacă nu ai proporțiile ideale. Ai grijă de tine și bucură-te de organismul tău minunat. Mișcă-te și hrănește-l cu mâncare sănătoasă. Dar nu deveni obsedată de asta.

Ține minte că există mai multe aspecte în viață. Ai mare grijă și de echilibrul tău mental, emoțional și spiritual. Așa vei realiza cât de insignifiantă și neimportantă este imaginea ta perfectă în social media. Că veni vorba de asta, șterge orice cont care apare în news feed-ul tău și care te face să te simți prost. Poate fi prieten sau nu. Fii nemilos pentru binele tău.

Fii recunoscător pentru fiecare zi în care nu te doare nimic și chiar pentru zilele în care ți-e rău pentru că ai răcit, te doare spatele sau ți-ai scrântit glezna. Acceptă că ai o problemă, dar fii recunoscător că nu este ceva care-ți amenință viața și o să treacă.

Plângeți-vă mai puțin, oameni buni! … Și ajutați-vă mai mult unii pe alții.

Este ciudat să ai bani de cheltuială la sfârșit… când ești pe moarte. Nu mai este timp să mai ieși în oraș sau să cumperi lucrurile pe care ți le-ai fi dorit înainte, cum ar fi o rochie nouă. Asta te face să te gândești cât de naivi suntem să credem că merită să dăm atâția bani pe haine sau pe alte lucruri.

În loc să-ți iei tu o altă rochie, produs cosmetic sau bijuterie pentru o nuntă, mai bine cumpără mirilor ceva drăguț. Nimănui nu-i pasă că porți aceeași rochie de două ori.

Du-ți prietenii la un restaurant sau, mai bine, gătește-le ceva. Fă-le o cafea. Dăruiește-le o plantă, un masaj sau o lumânare. Atunci când le dai acel lucru, spune-le cât de mult îi iubești.

Prețuiește timpul altor oameni. Nu-i lăsa să aștepte pentru că tu nu ajungi la timp. Fii gata repede și arată-le că apreciezi timpul pe care-l petreci cu ei. Așa vei câștiga și respectul lor.

În acest an, familia noastră a fost de acord să nu ne facem daruri de Crăciun. A fost atât de bine pentru că oamenii nu au mai simțit presiunea să cumpere. În schimb, ne-am scris unii altora câte o felicitare. În plus, imaginați-vă cum ar fi ca familia să-mi facă un cadou cu care probabil că vor rămâne tot ei… Ciudat! Oricum, morala poveștii este că nu ai nevoie de cadouri pentru a avea un Crăciun minunat.

Folosește-ți banii pentru a cumpăra experiențe frumoase. Fă un efort și mergi în acea excursie pe care o tot amâni. Mergi în natură.

Încearcă să te bucuri de moment și nu fotografia sau filma tot timpul cu telefonul. Viața nu e făcută să fie trăită printr-un ecran și nici pentru a captura poza perfectă. Bucurați-vă de moment, oameni buni! Nu mai încercați să-l prindeți pentru a-l arăta altcuiva.

O întrebare retorică: chiar merită acele ore pe care le petreci coafându-te și machiindu-te pentru a ieși seara?

Trezește-te devreme uneori și ascultă păsările în timp ce privești culorile minunate ale cerului la răsărit.

Ascultă muzică. Ascultă cu adevărat. Muzica este terapie. Cu cât mai veche, cu atât mai bună.

Îmbrățișează-ți câinele. Mie o să-mi lipsească mult asta.

Vorbește cu prietenii tăi.

Călătorește, dacă asta-ți dorești. Nu călători, dacă nu vrei.

Muncește ca să trăiești, nu trăi ca să muncești.

Pe bune, fă ceea ce te face să te simți fericit.

Mănâncă prăjitura. Fără să te simți vinovat.

Spune ”nu” lucrurilor pe care chiar nu vrei să le faci.

Nu simți presiune să faci ce cred alții că ar trebui să faci pentru a avea o viață împlinită. Poți avea o viață mediocră și asta e în regulă.

Spune-le persoanelor dragi că le iubești de fiecare dată când ai ocazia.

De asemenea, ține minte: dacă ceva anume te face să te simți prost, ai puterea să schimbi acel lucru. Ai curajul să-l schimbi. Nu știi cât timp ai la dispoziție și nu are sens să-l risipești simțindu-te prost.

Acestea nu sunt decât sfaturile unei tinere. Poți să le iei sau nu în considerare. Nu mă supăr!

O, și încă ceva. Dacă poți, fă o faptă bună pentru umanitate (și pentru mine). Începe să donezi regulat sânge. Te va face să te simți bine și vei avea ca bonus faptul că salvezi vieți. Gândește-te că fiecare donație poate salva trei vieți! Este un impact masiv pe care o persoană îl poate face foarte ușor.

Donatorii de sânge m-au ajutat să mai trăiesc un an. Voi fi de-a pururi recunoscătoare pentru anul pe care l-am mai petrecut pe Pământ cu familia, prietenii și câinele meu. Un an care a fost unul din cei mai frumoși din viața mea.”