Ești Sănătos

Cum ai grijă de articulațiile tale cu gama Innovasil?

screenshot2023 10 26at17.38.50 wp

Să ai grijă de articulațiile tale este esențial, deoarece acestea susțin părțile mobile ale oaselor în schelet, care asigură funcționarea întregului tău corp. Dacă îți menții articulațiile într-o stare bună, acestea îți vor permite să te bucuri de mișcare mulți ani.

Cauzele uzurii articulațiilor

Cu vârsta, articulațiile se uzează. Acest lucru se întâmplă deoarece se reduce cantitatea de lichid sinovial și se modifică compoziția acestuia. Articulațiile îmbătrânesc mai repede când lucrezi fizic, faci sport sau suferi leziuni ușoare de-a lungul anilor. 

Durerile articulare apar şi că o consecinţă a evoluţiei altor boli. Artrita psoriazică și reumatoidă, lupusul, guta, boala Lyme, fibromialgia şi hipotiroidismul sunt câteva dintre afecţiunile care duc la deteriorarea articulaţiilor. Pacienţii infectaţi cu chlamydia şi gonoreea pot manifesta dureri articulare.

Exerciţiile cu greutăţi sau antrenamentele incorect executate afectează negativ sănătatea articulaţiilor şi pot produce daune pentru organism. Cum protejăm organismul şi menţinem articulaţiile în stare bună? Să descoperim din acest articol.

Suplimente alimentare pentru întărirea articulațiilor

Uneori alimentația echilibrată nu este suficientă pentru a menţine organismul în stare optimă, în cele mai multe cazuri e nevoie de aport de suplimente alimentare bogate în colagen, siliciu bioactivat sau vitamina C. Din fericire, există numeroase produse eficiente care susţin sănătatea articulaţiilor, a ligamentelor, cu efecte excepţionale şi asupra sănătății pielii.

Având în vedere că organismul conține siliciu în cantități restrânse și, în plus, cantitatea de siliciu pe care o primim în mod natural tinde să scadă pe măsură ce îmbătrânim, devine esențial să suplimentăm acest element.

Dacă vrei să rămâi în formă mulți ani, nu te poți lipsi de suplimentele alimentare corespunzătoare, cum ar cele din gama Innovasil. Acestea pot fi în formă de geluri, tablete sau plasturi. Produsele din această gamă se evidenţiază datorită conținutului ridicat de siliciu bioactivat. Formula obţinută în urma unor studii amănunțite este foarte bine tolerata de organism, iar de aici acțiunea eficientă.

Este bine de știut faptul că produsele din Gama Innovasil poartă marca Eytelia și conțin formule inovatoare cu siliciu bioactivat. Acestea sunt bune nu doar pentru cartilagii, dar și pentru păr, unghii și piele. 

Cum să ai grijă de articulațiile tale?

Pe lângă consumul de Innovasil Tablete și folosirea gelurilor, întărirea articulațiilor este foarte importantă, deoarece țesutul articular se regenerează foarte încet de la sine. Orice deteriorare a cartilajului duce la formarea de țesut cicatricial, care este mult mai slab decât cel normal. Este mai puțin rezistent la impacturi fizice și mai susceptibil la alte leziuni.

În articulație se deteriorează cartilajul, așa că trebuie să ai grijă deosebită de el. Există câteva metode dovedite care îți vor permite să te bucuri de articulații sănătoase mulți ani. Primul și cel mai important este activitatea fizică. Desigur, nu vorbim despre exerciții până la epuizare, ci despre exerciții moderate în fiecare zi. Acestea influențează bine scheletul tău: stimulează producerea de lichid sinovial, hrănește oasele și îmbunătățește circulația sângelui în țesuturi și, desigur, întărește mușchii care stabilizează articulațiile. În plus, sportul te va ajuta să scapi de kilogramele în plus, care sunt inamicele articulațiilor sănătoase, deoarece sunt deosebit de sensibile la suprasolicitare. 

Când știi că ai  nevoie de suplimente alimentare pentru articulații?

Există câteva simptome clare prin care organismul îţi transmite că are nevoie de ajutor, adică de aport de siliciu, vitamina C şi alte substanțe benefice. Printre acestea se numără: rigiditatea articulaţiilor, umflarea genunchilor, a încheieturilor, senzaţie de durere în zona gleznelor sau a genunchilor. În cazul problemelor de şold, poți manifesta disconfort sau durere în zona inghinală, dificultăți în realizarea mișcărilor de aplecare. Când sunt probleme cu articulațiile coloanei vertebrale poţi manifesta dureri de gât, de spate, senzaţie de rigiditate, disconfort accentuat şi persistent.

Includerea în dietă a unor suplimente pentru articulații și cartilagii, adoptarea unui mod de viață sănătos cu mișcare moderată, sunt măsuri care susțin sănătatea articulațiilor tale!