Ești Sănătos

Cum faci ca mirosul de parfum să reziste mai mult timp pe piele: trucuri dezvăluite de parfumieri celebri

contentImage

Parfumul este o formă de artă, iar purtarea lui este o experiență care poate sublinia personalitatea și stilul unei persoane. Cu toate acestea, mulți se confruntă cu problema persistentă a rezistenței parfumului pe piele. Din fericire, parfumierii celebri dezvăluie unele dintre trucurile lor secrete pentru a face ca mirosul preferat să dureze mai mult timp. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să profiți la maximum de parfumul tău preferat:

1. Aplică parfumul pe pielea hidratată

Una dintre cele mai importante trucuri pentru a obține o rezistență mai bună a parfumului este să aplici parfumul pe pielea hidratată. O piele bine hidratată va ajuta la reținerea aromei pentru o perioadă mai lungă de timp. Folosește o loțiune sau ulei de corp înainte de aplicarea parfumului pentru a-ți pregăti pielea.

2. Aplică parfumul pe punctele de pulsație

Pulsele tale sunt locuri unde pielea este mai caldă, ceea ce ajută la activarea și difuzarea mai eficientă a parfumului. Încearcă să aplici parfumul pe încheieturile încheieturilor, gât, în spatele urechilor și în zona cotului.

3. Stratifică parfumurile

O tehnică utilizată adesea de parfumieri este stratificarea parfumurilor. Acest lucru înseamnă să folosești produse de îngrijire a pielii și parfumuri din aceeași gamă de arome sau aceleași ingrediente de bază pentru a construi o bază mai puternică pentru parfumul tău. De exemplu, folosește un gel de duș și o loțiune de corp care conțin aceleași note ca și parfumul tău preferat.

4. Evită frecarea pielii după aplicarea parfumului

După ce aplici parfumul, evită să freci pielea. Acest lucru poate disipa parfumul mai repede. În loc să freci, tamponează ușor pielea pentru a ajuta la fixarea aromei.

5. Stoarce maximum de rezistență din parfumurile concentrate

Parfumurile concentrate sau uleiurile parfumate au o concentrație mai mare de uleiuri esențiale și pot dura mai mult pe piele decât parfumurile diluate. Optează pentru aceste variante mai concentrate pentru o rezistență îmbunătățită.

6. Păstrează parfumul în locuri răcoroase și întunecate

Lumina și căldura pot deteriora compoziția parfumului, așa că este important să-l păstrezi în locuri răcoroase și întunecate. Evită expunerea la soare și păstrează parfumul în cutia originală sau într-un dulap pentru a prelungi durata de viață a aromei.

7. Reaplică parfumul pe parcursul zilei

În funcție de tipul de parfum și de calitatea acestuia, este posibil să fie necesar să reaplici parfumul pe parcursul zilei pentru a menține prospețimea aromei. Alege un parfum subtil pentru reaplicare și fii atent să nu exagerezi.