Ești Sănătos

Cum indepartezi grasimea depusa pe butoanele de la aragaz fara produse chimice de curatare

Fullscreen capture 4142019 94809 AM 740x413 1

Pentru a îndepărta grăsimea depusă pe butoanele de la aragaz fără a utiliza produse chimice de curățare, poți încerca următoarele metode naturale:

Bicarbonat de sodiu și oțet: Amestecă bicarbonat de sodiu cu o cantitate mică de oțet pentru a forma o pastă. Aplică pasta pe butoane și las-o să acționeze timp de aproximativ 15-20 de minute. Apoi, utilizează o perie de dinți veche sau o cârpă moale pentru a freca butoanele în mișcări circulare. Clătește cu apă curată și usucă cu o cârpă.

Suc de lămâie: Stoarce sucul de la o lămâie și aplică-l pe butoanele aragazului. Lasă sucul să acționeze timp de aproximativ 10-15 minute. Apoi, utilizează o cârpă umedă sau o perie de dinți moale pentru a îndepărta grăsimea. Clătește cu apă și usucă cu o cârpă curată.

Amestec de apă și detergent de vase: Adaugă câteva picături de detergent de vase într-un vas cu apă caldă. Înmoaie o cârpă în acest amestec și apoi stoarce-o ușor. Freacă butoanele aragazului cu cârpa umedă pentru a îndepărta grăsimea. Clătește cu apă curată și usucă cu o cârpă.

Abur: Folosește aburul pentru a descompune grăsimea și a o îndepărta de pe butoanele aragazului. Poți folosi un aparat de curățat cu abur sau poți aduce o oală cu apă la punctul de fierbere. Ține butoanele deasupra aburului timp de câteva minute și apoi șterge-le cu o cârpă curată.

Este important să fii delicat în timp ce cureți butoanele aragazului pentru a nu le deteriora sau zgâria. Asigură-te că aragazul este oprit și răcit înainte de a începe procesul de curățare.